E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Έξι μήνες ανοσία για όσους νόσησαν

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Κορωνοϊός: Έξι μήνες ανοσία για όσους νόσησαν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/2/2021 | 09:33

Οι άνθρωποι που πέρασαν τον κορονοϊό έχουν μικρή πιθανότητα -αν και δεν είναι αδύνατο- να μολυνθούν από τον κορονοϊό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη που δείχνει ότι η φυσική ανοσία διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες για τους περισσότερους ανθρώπους, επιβεβαιώνοντας ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών περί ανοσίας για τουλάχιστον πέντε έως έξι μήνες.

Η έρευνα της Biobank σε περισσότερα από 20.000 άτομα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής και Επιδημιολογίας Ρόρι Κόλινς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», βρήκε ότι υπάρχουν αντισώματα στο 99% των ανθρώπων τρεις μήνες μετά την αρχική λοίμωξη Covid-19 και στο 88% των ανθρώπων (δηλαδή σχεδόν εννέα στους δέκα) μετά από έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κόλινς ανέφερε ότι το ποσοστό 88% είναι μία «συντηρητική εκτίμηση», καθώς στα τεστ αίματος οι ερευνητές εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο αντίσωμα και όχι σε άλλα είδη αντισωμάτων και κυττάρων μνήμης που μπορεί να παρέχουν ανοσιακή προστασία. Πρόσθεσε αυτά ότι τα ευρήματα «υποστηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid-19», καθώς υποδηλώνουν πως υπάρχει σημαντική και διαρκείας προστασία από τον κορονοϊό όταν πυροδοτείται η δημιουργία πολλών αντισωμάτων, είτε μέσω λοίμωξης είτε μέσω εμβολίου.

click4more: Lockdown εδώ και τώρα υπό όρους – Το μεγάλο δίλημμα για την Αττική

Η μελέτη αντισωμάτων σε δείγμα του πληθυσμού, η οποία έγινε μετά από εντολή της βρετανικής κυβέρνησης, βρήκε, επίσης, ότι το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αυξήθηκε από 6,6% τον Ιούνιο 2020 σε 8,8% τον Νοέμβριο και προφανώς σήμερα, πλέον, έχει αυξηθεί περαιτέρω. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά στα αντισώματα ανά ηλιακή και φυλετική ομάδα: Ενώ το 13,5% των ατόμων κάτω των 30 ετών βρέθηκαν να έχουν αντισώματα έναντι του κορονοϊού, το ποσοστό ήταν μόνο 6,7% μεταξύ των ανθρώπων άνω των 70 ετών. Επίσης, ενώ στους λευκούς ήταν 8,5%, στους μαύρους έφθανε το 16,3%. Μεγάλες ήταν και οι γεωγραφικές διαφορές: Στο Λονδίνο, το 12,4% βρέθηκαν με αντισώματα, έναντι μόνο 5,8% στη νοτιοδυτική Αγγλία και 5,5% στη Σκωτία.

Ακόμη, η μελέτη βρήκε -με βάση συνεντεύξεις από όσους αρρώστησαν- ότι το 25% όσων μολύνθηκαν ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ το 40% δεν είχαν καθόλου «κλασσικά» συμπτώματα Covid-19, όπως επίμονο ξηρό βήχα, πυρετό ή απώλεια όσφρησης/γεύσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τη Βουλγαρία: «Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια»

Πριν 11 ώρες

Η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βουλγαρία κατά ενδεχόμενης συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί «πράξη επιθετικότητας» και ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να πλήξει την πηγή της επίθεσης

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών

Πριν 11 ώρες

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Ιταλία: Τέσσερα αεροσκάφη αναποδογύρισε καταιγίδα στο αεροδρόμιο του Φόρλι ‑ Βίντεο

Πριν 11 ώρες

Στην περιοχή οι ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι: Ανήλικος σε κρίσιμη κατάσταση

Πριν 11 ώρες

Όσα γνωρίζουμε για το σοβαρό περιστατικό με πατίνι στην Κυψέλη - Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» για 2.9 εκατομμύρια ευρώ

Πριν 11 ώρες

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα» στο Μουντιάλ του 1986 πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Ο Μπέσεντ ανακοινώνει «οικονομική D‑Day» για το Ιράν και τους συμμάχους του: Ποιες χώρες ίσως βρεθούν στο στόχαστρο

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πρωτοφανή οικονομική επίθεση κατά της Τεχεράνης, που θα «βάλει το παιχνίδι στην τελική ευθεία» – Σαφές μήνυμα και στους συμμάχους της Τεχεράνης

Καύσωνας διαρκείας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ‑ Ακραίες θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος για επικίνδυνες πυρκαγιές

Πριν 11 ώρες

Πλέον όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν πως, δυστυχώς, η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα καύσωνα που θα είναι παρατεταμένα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες θα κρατήσουν

Ζάκυνθος: 63χρονη στραγγάλισε γάτα ‑ Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Πριν 11 ώρες

Νέο σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο φως, καθώς 63χρονη γυναίκα στη Ζάκυνθο κατηγορείται ότι στραγγάλισε τη γάτα της γειτόνισσάς της

Οδηγός λεωφορείου απειλεί ηλικιωμένο επιβάτη: «Θα σε σακατέψω, θα στη στήσω εκεί»

Πριν 11 ώρες

«Φυσικά και φοβήθηκα... Στεναχωρήθηκα, γιατί κάνει κατάχρηση της εξουσίας που έχει... Είναι οδηγός λεωφορείου... """"""""Όπου θέλω ανοίγω, όπου θέλω κλείνω""""""""»

Ο καφές θα ακριβύνει ‑ Ο λόγος που θα δούμε αυξήσεις στις τιμές

Πριν 11 ώρες

Πώς θα επηρεαστούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο

Μύκονος: Οι διάλογοι του κυκλώματος της «ροζ κοκαΐνης» και οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών – «Θα το κάνουμε Μεξικό»

Πριν 11 ώρες

Εκβιασμούς, απειλές και αναφορές σε βίαια αντίποινα αποκαλύπτουν οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης

ΔΕΘ 2026: Όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για φόρους, συντάξεις και στέγαση

Πριν 11 ώρες

Παρεμβάσεις με έμφαση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ένα πακέτο που αναμένεται να προσεγγίσει τα 1,7 δισ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.