E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Οι λαθρομετανάστες θα πηγαίνουν σε νησιά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν»

Η πρόταση του Κασιδιάρη για το μεταναστευτικό - Τι είπε ο ¶δωνις

«Οι λαθρομετανάστες θα πηγαίνουν σε νησιά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/5/2013 | 00:00

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ ¶δωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σημειώθηκε σήμερα, διαμέσου της ραδιοφωνικής συχνότητας του ΣΚΑΪ 100,3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ ¶δωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως τα κέντρα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία των μεταναστών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ σημείωσε πως «η πολιτική του Ξένιου Διός έχει επιτύχει μέσα σε ένα χρόνο τα εξής: μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας στην επικράτεια στο -90%, στον Έβρο -95%. Κι έχουμε σε ένα χρόνο από 1.200 απελάσεις, 28.000 απελάσεις. Αυτήν την πολιτική, λοιπόν, με αυτά τα αποτελέσματα, η Χρυσή Αυγή την πολέμησε σφόδρα, ισχυριζόμενη ότι έχει μια καλύτερη πολιτική για να λύσει το μεταναστευτικό». Συμπλήρωσε, δε, πως ο ισχυρισμός της Χρυσής Αυγής, ότι μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό πολύ γρήγορα, είναι απολύτως ψευδής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για κέντρα κράτησης που έχουν air condition και catering, ενώ τόνισε πως η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι η μεταφορά των μεταναστών σε νησιά εξορίας του παρελθόντος: «Πρώτον, δεν πολεμήσαμε τον Δένδια, πολεμήσαμε την πολιτική των κέντρων κράτησης και βεβαίως έχουμε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Εσείς κάνετε Ξένιο Δία, συλλαμβάνετε κάποιους και από τους 1.000 που συλλαμβάνετε οι 990 αφήνονται ελεύθεροι και οι 10 μεταφέρονται στα κέντρα κράτησης. Εμείς θα κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Από τους 1.000 που θα συλλαμβάνονται με μαζικές επιχειρήσεις, πείτε τις "σκούπα", πείτε τις όπως θέλετε, θα πηγαίνουν όλοι σε χώρους που δεν θα έχουν ούτε air condition ούτε κέτερινγκ. Θα πηγαίνουν σε χώρους όπως είναι κάποια νησιά, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, τις δεκαετίες του '50 κ.τ.λ. Γιατί εκεί ήδη υπάρχουν υποδομές και δεν θα μας κοστίσουν τίποτα. Όχι όπως κοστίζει σήμερα πάρα πολλά λεφτά στο ελληνικό δημόσιο».

Ερωτηθείς για τη χρήση βίας, είπε ότι την καταδικάζει απ' όπου κι αν προέρχεται.

Αναφερόμενος σε ακραίες συμπεριφορές βουλευτών του κόμματός του, όπως των Γερμενή –που επιτέθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων τη Μεγάλη Πέμπτη– και Παπά –που ούρησε έξω από τηλεοπτικό σταθμό–, είπε πως ο πρώτος δεν επιτέθηκε, αλλά αντίθετα δέχθηκε επίθεση από τη φρουρά του κ. Καμίνη και ο δεύτερος ενδεχομένως να ξεπέρασε κάποιο όριο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.