E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έχτισε ένα «παλάτι» 57 εκατομμυρίων αλλά τώρα πρέπει να το γκρεμίσει

Αν δεν το κάνει θα πληρώνει πρόστιμο 600 δολάρια την ημέρα

Έχτισε ένα «παλάτι» 57 εκατομμυρίων αλλά τώρα πρέπει να το γκρεμίσει
@youtube.com/Communication Minerall/
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο μεγιστάνας και ειδικός στα οικονομικά Γάλλος Patrick Diter, ξεκίνησε το 2005 να χτίζει ένα «παλάτι» ιταλικού στυλ στη Γαλλική Ριβιέρα, που όταν ολοκληρώθηκε ονομάστηκε «Chateau Diter», κοστίζοντας συνολικά 57 εκατομμύρια ευρώ. Το 2009 όμως, οι γείτονες, με επικεφαλής του επίσης εκατομμυριούχους Βρετανούς Stephen και Caroline Butt, πήγαν τον Diter στα δικαστήρια, λέγοντας πως «η φρενίτιδα του κτιρίου έπρεπε να σταματήσει».

Ο Diter είχε αγοράσει το κτήμα το 200 έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Εγκαταστάθηκε στην αγροικία με την οικογένειά του και άρχισε να την χτίζει, «μέσα από την καρδιά του» όπως είπε. Παρήγγειλε διάφορα πράγματα από όλη την Ιταλία και φύτεψε εκατοντάδες δέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκανε αίτηση για άδεια οικοδόμησης ώστε να την επεκτείνει. Ο δήμαρχος τον διαβεβαίωσε πως θα του την δώσει και εκείνος, γεμάτος ανυπομονησία, ξεκίνησε να χτίζει πριν φτάσει η άδεια. Τελικά έφτασε λίγους μήνες αργότερα. Πριν οι γείτονες πάνε στα δικαστήρια, είχε πάρει δυο άδειες και είχε ολοκληρώσει το 90% του σπιτιού.

Το 2015 το εφετείο πήρε την απόφαση ότι το σπίτι πρέπει να κατεδαφιστεί. Το ανώτατο δικαστήριο πριν λίγες ημέρες, ενέκρινε την απόφαση του εφετείου. Το αρχοντικό θα πρέπει να κατεδαφιστεί και να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον. Μόνο το αρχικό σπίτι μπορεί να μείνει όρθιο. Ο Diter δεν δέχεται την απόφαση και άφησε υπόνοιες ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος του δήλωσε πως η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ. Η δικηγόρος των γειτόνων από την άλλη είπε πως πρόκειται για οριστική απόφαση βάσει του γαλλικού δικαίου που δεν ανατρέπεται από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. O Diter, αν δεν κυνηγήσει κι άλλο την δικαίωση του, θα πρέπει μεσα στους επόμενους 18 μήνες να κατεδαφίσει το «παλάτι», των 18 δωματίων, με την πισίνα, το κελάρι, το καμπαναριό, τις τοιχογραφίες και τα πολλά τζάκια.

Το κτίριο έχει χρησιμοποιηθεί για πλούσιους γάμους, για ένα επεισόδιο της σειράς «The Crossing» καθώς και για γυρίσματα του X- Factor. Μάλιστα ο Simon Cowell είχε δηλώσει τότε πως πρόκειται για την «πιο όμορφη ιδιοκτησία που έχω δει ποτέ».

Οι περισσότεροι γείτονες διαφωνούν με αυτό. Από το 2005 όπως λένε, η θέα χάθηκε και όποτε κοιτούσαν προς τα εκεί, έβλεπαν ένα νέο κομμάτι κτιρίου να προστίθεται. Ωστός, δεν συμφωνούν όλοι οι γείτονες. Η France Dieu το 2019, δήλωσε πως το κτίριο έφερε «αξία και λάμψη» στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατεδάφιση λοιπόν πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2022, αλλιώς ο Diter θα πρέπει να πληρώνει 600 δολάρια την ημέρα, ενώ ήδη πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 550.000 δολαρίων, σύμφωνα με το airmail.news.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τον μεγάλο έρωτα των ’80s μέχρι τη φροντίδα στην ασθένειά του – μια αγάπη που ξεπέρασε τα πάντα

Πριν 3 ώρες

Όταν δύο ψυχές ενώνονται, δεν τις χωρίζει ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση…

Κέρδισε 15,3 εκατ. ευρώ αλλά δεν το πήρε χαμπάρι για 6 μήνες

Πριν 3 ώρες

Η εταιρεία κόλλησε αφίσες για να το βρει

Βασίλης Παϊτέρης μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Δεν είμαι καλά ψυχολογικά, χθες ήμουν στο νοσοκομείο»

Χτες

Τις πρώτες του δηλώσεις, έκανε ο Βασίλης Παϊτέρης στο Πρωινό

Ρόμπι Γουίλιαμς: Διαγνώστηκε με το σύνδρομο Τουρέτ – Τι είναι

Χτες

Η δεύτερη διάγνωση που έλαβε και το τεστ για αυτισμό

Γιώργος Λιάγκας σε Μαρία Κοζάκου: «Δεν ντρεπόμαστε να λέμε αυτά τα πράγματα;»

Χτες

Σκληρή επίθεση έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στη Μαρία Κοζάκου

Σπάνιες φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της Μαρίας Σολωμού

Χτες

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με αφορμή τα γενέθλια της ηθοποιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.