E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί όλοι ψάχνουν σπίτι σε Ελληνικό, Γλυφάδα και Αλιμο

Θεαματικές αυξήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων το 2020

Γιατί όλοι ψάχνουν σπίτι σε Ελληνικό, Γλυφάδα και Αλιμο
Photo by PhotoMIX Company from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/2/2021 | 12:40

Στον Άγιο Δημήτριο και στον δήμο Δάφνης/Υμηττού καταγράφηκαν αυξήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων με έτος κατασκευής 1950-1970, ενώ στο σύνολο των υπόλοιπων περιοχών των νοτίων προαστίων ως δημοφιλή ακίνητα αναδείχθηκαν αυτά με έτος κατασκευής από το 1971 έως το 1980, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Ο «χάρτης» των μεταβιβάσεων των ακινήτων στα νότια προάστια

Όπως προκύπτει από το μητρώο μεταβιβάσεων, η μεγαλύτερη αύξηση του μέσου τιμήματος ανά μεταβίβαση το 2020, καταγράφηκε στον Άλιμο με ποσοστό αύξησης 61,31%. Από 1.061€/τμ το μέσο τίμημα μεταβίβασης το 2019, το 2020 αυξήθηκε σε 1.713,05€/τμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Αύξηση καταγράφηκε και στο Ελληνικό κατά 50,41% με το μέσο τίμημα μεταβίβασης το 2019 από 900,14€/τμ να διαμορφώνεται σε 1.353,85€/τμ.
  • Στη Γλυφάδα το μέσο τίμημα για ακίνητα κατασκευής από το 1971 έως το 1980 αυξήθηκε από 1.383,35€/τμ σε 2.032,72€τμ, δηλαδή 46,94%.
  • Στον Άγιο Δημήτριο το μέσο τίμημα άγγιξε τα 933,05€/τμ όταν το 2019 ήταν 615,97€/τμ με την αύξηση να κυμαίνεται στο 51,31%.
  • Στην Καλλιθέα το μέσο τίμημα ανά μεταβίβαση του δημοφιλέστερου ακινήτου βάσει του έτους κατασκευής αυξήθηκε κατά 16,56% και από 656,59€/τμ, πλέον ανέρχεται σε 765,30€/τμ.
  • Στη Νέα Σμύρνη από 915,61€/τμ το 2019, το 2020 διαμορφώθηκε στα 938,32€/τμ, δηλαδή οριακή αύξηση 2,48%.
  • Οριακή αύξηση και στο Παλαιό Φάληρο 1,08%, όπου από 1.328,44€/τμ το μέσο τίμημα ακινήτου κατασκευής από το 1971 έως το 1980, το 2020 ανήρθε στα 1.342,44€/τμ.
  • Αύξηση καταγράφηκε και στη Βουλιαγμένη κατά 5,95%, με το μέσο τίμημα να ανέρχεται πλέον στις 4.526,74€/τμ, έναντι 4.272,56€/τμ το 2019.
  • Μείωση καταγράφηκε στη Βούλα κατά -33,53%, με το μέσο τίμημα να ανέρχεται πλέον στα 1.477,90€/τμ, έναντι 2.223,47€/τμ το 2019.
  • Παρόμοια πτωτική εικόνα καταγράφηκε και στην Αργυρούπολη όπου το μέσο τίμημα μειώθηκε κατά 22,07%. Το 2019 το μέσο τίμημα για το δημοφιλέστερο ακίνητο ήταν 1.009,44€/τμ, ενώ το 2020 μειώθηκε στα 786,69€/τμ.

Πού οφείλονται οι θεματικές αυξήσεις

«Μπορεί τα άνωθεν ποσοστά που καταγράφονται είτε θετικά, είτε αρνητικά να είναι εντυπωσιακά, αλλά αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ο απόλυτος αριθμός-αξία του μέσου τιμήματος ανά μεταβίβαση για ακίνητα κατασκευής από το 1971 έως το 1980», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Επιπλέον, βάσει των δεδομένων του μητρώου αξιών μεταβίβασης ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι καταγραφές μεταβιβάσεων αφορούν το σύνολο του εκάστοτε Δήμου. «Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι άλλες αξίες έχουν τα ακίνητα που βρίσκονται στην Κάτω Γλυφάδα από τις περιοχές της Άνω Γλυφάδας ενώ βρίσκονται στον ίδιο δήμο. Το ανάλογο συμβαίνει και στο Παλαιό Φάληρο όσον αφορά την εγγύτητα και τη θέα στη Θάλασσα, στο Άνω Ελληνικό με το Κάτω Ελληνικό και τον Άλιμο», σχολιάζει ο κ. Μπάκας.

Και σημειώνει: «Μπορεί οι θεαματικές αυξήσεις που καταγράφονται στο Ελληνικό, στη Γλυφάδα και στον Άλιμο να οφείλονται στο γεγονός ότι το 2019, είχαμε περισσότερες μεταβιβάσεις όπου το μεγαλύτερο μέρος τους να επικεντρώθηκε σε οικονομικότερες περιοχές του Δήμου ή η περιοχή να διέθετε επενδυτικές ευκαιρίες περισσότερες σε σχέση με το 2020».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και σημειώνει: «Μπορεί οι θεαματικές αυξήσεις που καταγράφονται στο Ελληνικό, στη Γλυφάδα και στον Άλιμο να οφείλονται στο γεγονός ότι το 2019, είχαμε περισσότερες μεταβιβάσεις όπου το μεγαλύτερο μέρος τους να επικεντρώθηκε σε οικονομικότερες περιοχές του Δήμου ή η περιοχή να διέθετε επενδυτικές ευκαιρίες περισσότερες σε σχέση με το 2020».

Αισθητές οικονομικές διαφορές ανά τετραγωνικό μέτρο στα νότια προάστια

Οι περιοχές που καταγράφουν ασφαλέστερα δεδομένα όσον αφορά το μέσο τίμημα δικαιώματος λόγω ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες οικονομικές διαφορές ανά τετραγωνικό μέτρο εντός του Δήμου, όπως π.χ. Άνω Γλυφάδα-Κάτω Γλυφάδα που καταγράφουν αισθητές οικονομικές διαφορές ανά τετραγωνικό μέτρο, είναι η Ν. Σμύρνη και η Καλλιθέα.

Παράλληλα, τα παραπάνω δεδομένα των απόλυτων τιμών τιμήματος ανά τετραγωνικό μέτρο δικαιώματος, υπενθυμίζουν, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ότι ανάμεσα στη ζητούμενη τιμή πώλησης και το τελικό τίμημα που πραγματοποιείται μια μεταβίβαση υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις ένα discount που ανάλογα με την χρονική στιγμή και τα οικονομικά δεδομένα το ύψος του διαμορφώνεται αναλόγως.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Χτες

«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Χτες

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Χτες

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Χτες

Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Χτες

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Χτες

Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Χτες

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Χτες

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Χτες

Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Χτες

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Χτες

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.