E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η έκθεση Τσιόδρα που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου

Μέσα σε λίγα 24ωρα τα στοιχεία επιδεινώθηκαν

Η έκθεση Τσιόδρα που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/2/2021 | 13:07

Μέσα σε λίγες μέρες τα στοιχεία επιδεινώθηκαν γεγονός που οδήγησε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να αλλάξει άρδην την έκθεση που είχε καταθέσει την περασμένη Παρασκευή. Κόκκινος συναγερμός για τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε λίγο η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά την έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε μόλις την Δευτέρα (8/2) στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το newsit, η νέα έκθεση Τσιόδρα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τελευταία που κατέθεσε ο επιστήμονας την Παρασκευή, στην οποία δεν εντοπιζόταν τόσο μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο, από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο η έκθεση εντόπιζε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας και αύξηση τους ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (διασωληνωμένοι).

Αμέσως σήμανε “κόκκινος” συναγερμός στους αξιωματούχους της κυβέρνησης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όλα πλέον δείχνουν σκληρό lockdown στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλά θα κριθούν από τη σημερινή εικόνα των νέων μολύνσεων, όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έριξε τη “βόμβα” του καθολικού lockdown στην Αττική, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του OPEN.

Εάν επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες, που μέσα από τα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα που παρακολουθούν, προαναγγέλλουν αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σε άνω των 1.400 κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, τότε το “κλείσιμο” της πρωτεύουσας είναι μονόδρομος.

Ποια στοιχεία ανησύχησαν την κυβέρνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έκθεση Τσιόδρα η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”.

Αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, γεγονός το οποίο θα σημάνει πιθανότατα την επιστροφή των Δημοτικών στην τηλεκπαίδευση.

Στα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός υγείας, Β. Κικίλιας το πρωί ανέφερε: «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Σε ερώτηση αν το καθολικό lockdown στην Αττική θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αττική: Πάμε για πιο σκληρό lockdown

Ελλάδα Πριν 277 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Ελλάδα Σήμερα

Συνέχεια για τις Πανελλήνιες 2026 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

Ελλάδα Σήμερα

Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

Ελλάδα Σήμερα

Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα

Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο ‑ Πηδούσαν στο κενό για να σωθούν

Ελλάδα Σήμερα

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με 25 δωμάτια ενώ διέθετε άδεια μόνο για 6

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

Ελλάδα Σήμερα

Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

Ελλάδα Σήμερα

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Ήρωας αστυνομικός στα Γιαννιτσά: Έσωσε δύο αδέλφια από φλεγόμενο διαμέρισμα

Ελλάδα Σήμερα

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αψήφησε τον κίνδυνο, εισέβαλε σε διαμέρισμα που είχε πιάσει φωτιά και εσώσε δύο αδέλφια

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Ελλάδα Σήμερα

Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

Ελλάδα Σήμερα

Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Πλήγματα από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο και στο νησί Κεσμ ‑ Αντίποινα του Ιράν

Ελλάδα Σήμερα

Οι συνομιλίες μοιάζουν να βυθίζονται σε κινούμενη άμμο τις τελευταίες εβδομάδες

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονης στο Μενίδι ‑ Σοβαρή η κατάσταση του παιδιού

Ελλάδα Σήμερα

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Απαγόρευση πατινιών για ανηλίκους και περιορισμοί στις γουρούνες για αρχάριους οδηγούς – Τι φέρνει ο νέος ΚΟΚ

Ελλάδα Σήμερα

Οι νέες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε ερανιστικό νομοσχέδιο που το υπουργείο αναμένεται να βάλει σε δημόσια διαβούλευση σύντομα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.