E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός ‑ Δανία: Είναι πλέον έγκλημα να βήχεις στο πρόσωπο κάποιου;

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλέιται να πάρει την απόφαση

Κορωνοϊός ‑ Δανία: Είναι πλέον έγκλημα να βήχεις στο πρόσωπο κάποιου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/2/2021 | 21:44

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας ξεκινά σήμερα την εκδίκαση μιας έφεσης, καλούμενο να αποφανθεί αν το βήξιμο προς το πρόσωπο κάποιου ενώ φωνάζει «κορώνα» συνιστά απειλητική συμπεριφορά.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση συνελήφθη τον Μάρτιο, όταν η χώρα βρισκόταν σε πλήρη lockdown λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, τελώντας, κατά τους εισαγγελείς, «αδίστακτες και απερίσκεπτες» ενέργειες ενάντια σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο δρόμο. Στη συνέχεια ο νεαρός εξετάστηκε και ήταν αρνητικός στην Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νεαρός αθωώθηκε πρωτόδικα από τοπικό δικαστήριο, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το δυτικό ανώτερο δικαστήριο της Δανίας και, κατά την έφεση του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά αυτής της καταδίκης, εισαγγελείς προτείνουν ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε μηνών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του στις 18 Φεβρουαρίου.

Παρόμοια περιστατικά βηξίματος προς αστυνομικούς καταγγέλθηκαν στη Δανία πέρυσι, αντανακλώντας την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια των πολιτών σε ορισμένες περιοχές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση, η οποία αναφέρει ότι ακολουθεί την «αρχή της προφύλαξης» στη διαχείριση του ιού, απολάμβανε σχεδόν την ανεπιφύλακτη στήριξη των πολιτών για την ταχεία δράση της κατά της πανδημίας στις αρχές του περασμένου έτους.

Ωστόσο, κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αυτό που ορισμένοι θεωρούν ως υπερβολικά προσεκτική προσέγγιση καθώς τα ποσοστά μόλυνσης πέφτουν και το 30% των Δανών πιστεύει τώρα ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι πολύ εκτεταμένα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Άαρχους.

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντερίκσεν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η άρση του lockdown απαιτεί «πλήρη έλεγχο της επιδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας, σε κινητοποιήσεις που σημαδεύτηκαν κάποιες φορές από επεισόδια, ζητώντας από τις αρχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και υποστηρίζοντας ότι αυτά περιορίζουν την ελευθερία τους και πλήττουν τις επιχειρήσεις.

Ιολόγοι, υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση υπερασπίστηκαν τα υφιστάμενα μέτρα, βάσει των οποίων έχουν ανασταλεί οι περισσότερες δραστηριότητες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην της λειτουργίας των καταστημάτων με τα απαραίτητα είδη. Ειδικοί και κυβερνητικές αρχές κρίνουν τα μέτρα ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό των περισσότερων μολυσματικών παραλλαγών του νέου κορωνοϊού, ιδίως εκείνων που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και την Νότια Αφρική, και που έχουν εισέλθει στη Δανία.

Μόλις 470 κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τις χιλιάδες ημερήσιες λοιμώξεις στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τη βρετανική παραλλαγή αυξάνεται.

Στον συνολικό απολογισμό της πανδημίας, η σκανδιναβική χώρα έχει καταγράψει πάνω από 200.000 μολύνσεις, εκ των οποίων 2.269 θάνατοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βενετία: Απρόοπτο για τουρίστες, αναποδογύρισε η γόνδολα και έπεσαν στο νερό – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι τουρίστες σκαρφάλωναν στα κάγκελα για να απεγκλωβιστούν από το κανάλι

Μύκονος: Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα σε ξενοδοχείο ‑ Ανασύρθηκε και ένας 23χρονος

Σήμερα

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - Ένα ακόμη άτομο φέρεται να βρισκόταν στην ιδιωτική πισίνα και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» η Αθηνών – Κορίνθου, από την Κινέτα έως τη Νέα Πέραμο

Σήμερα

Οι εκδρομείς του δεύτερου γκρουπ του Αυγούστου επιστρέφουν στην Αθήνα

Ανδρας ένιωσε χαρά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χάρη σε καινοτόμο μέθοδο εγκεφαλικής διέγερσης

Σήμερα

«Δεν είμαι λυπημένος, είμαι απλά χαρούμενος. Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτά τα συναισθήματα», είπε ο άνδρας κλαίγοντας σύμφωνα με τον Ziad Nahas, επικεφαλής της μελέτης

Κατερίνη: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό στον Ανω Αγιο Ιωάννη – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη γυναίκα

Σήμερα

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπου επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

Σήμερα

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του αείμνηστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα και πατέρας του επίσης δημοσιογράφου Λάμπρου Κωνσταντάρα, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας

Βόλος: Με αλεξίσφαιρο και με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Σήμερα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου ο 40χρονος δράστης

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Σήμερα

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αποκάλυψη: Είχε απειλήσει με μαχαίρι τον εργοδότη του ο συζυγοκτόνος του Βόλου ‑ Ιστορικό βίας

Σήμερα

Βεβαρυμένο το ιστορικό του 40χρονου - Ήταν βίαιος και οπλοφορούσε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.