E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοικίαση κατοικίας: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το top 5 των πιο δημοφιλών περιοχών

Ενοικίαση κατοικίας: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Photo by PhotoMIX Company from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/2/2021 | 14:09

Σε περιοχές του δήμου Αθηναίων ήθελαν οι περισσότεροι να ενοικιάσουν κατοικία το 2020 με την περιοχή Αμπελόκηποι - Πεντάγωνο να βρίσκεται στην κορυφαία θέση. Το top 5 των πιο δημοφιλών περιοχών για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική συμπληρώνεται από το Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο, την περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα.

Τις πιο δημοφιλείς περιοχές για αναζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση και πώληση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις περιοχές στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση, κατέδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων το Spitogatos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο περιζήτητη περιοχή για αγορά σπιτιού το 2020 ήταν η Κολωνάκι-Λυκαβηττός, ενώ οι άλλες περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες προς πώληση ήταν οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το Ιστορικό Κέντρο και η Κυψέλη.

Στη Θεσσαλονίκη, οι πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας για το 2020 ταυτίζονται απόλυτα, με το Κέντρο και την Τούμπα να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων τόσο των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών όσο και των αγοραστών.

Όσον αφορά στις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο του Spitogatos, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε σε κάποιες περιοχές εκτός του δήμου Αθηναίων, όπως το Σούνιο (+47%), τα Βίλια (+45%), η Κερατέα (+44%), τα Άνω Λιόσια (43%) και το Μαρκόπουλο (+42%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση που προκύπτει από την έρευνα ότι κατά τη διάρκεια του 2020 αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση ανέβηκε σημαντικά στη Νέα Φιλαδέλφεια (+35%), τις Αχαρνές (+35%), τη Μεταμόρφωση (+34%), το Ίλιον (+34%) και το Καματερό (+33%). Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (+26%), η Θέρμη (+25%), το Ωραιόκαστρο (+24%), η Μίκρα (+23%) και τα Πεύκα (+22%).

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, σημειώνει: «Βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει μέσω της ιστοσελίδας του Spitogatos για το 2020, η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση ακινήτου, αντιθέτως προκάλεσε έντονη συσσωρευμένη ζήτηση, με το ενδιαφέρον σε κάποιες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές και προάστια να εκτινάσσεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη νέα ισορροπία που θα προκύψει το 2021 μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και αφετέρου το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήλιο: 51χρονος έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του ‑ «Θα σε ξεκοιλιάσω»

Χτες

O άνδρας πολλές φορές εμφανιζόταν στη δουλειά της, της τηλεφωνούσε και την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει

Βόλος: 23χρονος σε αμόκ πήρε λάθος χάπια, έβρισε τη μητέρα του και «διέλυσε» το σπίτι

Χτες

«Γης μαδιά» έκανε το σπίτι της μητέρας του ένας 23χρονος γιατί δεν έβρισκε τα χάπια του

Ρεκόρ Γκίνες στο Ναύπλιο ‑ Αυγό ζυγίζει 114 γραμμάρια

Χτες

Τι είπε ο αγρότης Κωνσταντίνος Πετρούλας που εντόπισε το αυγό στο κοτέτσι του

Ιμαλάια: Η στιγμή που τεράστια χιονοστιβάδα «κατάπιε» μια ολόκληρη κατασκήνωση

Χτες

Όλα συνέβησαν στις 26 Οκτωβρίου, όταν πεζοπόροι και οι οδηγοί τους βρέθηκαν στη Βόρεια Βάση του όρους Αναπούρνα και παρακολούθησαν με δυσπιστία καθώς ένας τεράστιος τοίχος χιονιού άρχισε να κατευθύνεται κατά πάνω τους

Συντριβή ελικοπτέρου στη Βρετανία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες

Χτες

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ ο πιλότος, ένας 41χρονος άνδρας, και δύο επιβάτες, μια 58χρονη γυναίκα και ένα 10χρονο αγόρι, τραυματίστηκαν ελαφρά

Εύβοια: Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε 4χρονο κοριτσάκι

Χτες

Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στον οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα

«Αθήνα είσαι έτοιμη;»: Το νέο βίντεο του Παναθηναϊκού για τις εργασίες στο γήπεδο του Βοτανικού

Χτες

Εντυπωσιακό βίντεο-teaser με drone δείχνει το «τριφύλλι» στον γερανό και φόντο την Ακρόπολη

48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Χτες

Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Η ληστεία στο Λούβρο κινητοποιεί την ΕΛΑΣ: 300 αστυνομικοί στα μουσεία από τον Μάρτιο

Χτες

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών απασχολεί εκ νέου την ελληνική κοινή γνώμη

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο

Χτες

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.