E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας

Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2021 | 08:28

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του, ωστόσο, Αλέξης Κούγιας έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας της προδικασίας, το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κατά το χρόνο που αυτές φέρονται να τελέστηκαν ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

Μάλιστα σήμερα και πριν τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει οριστεί η απολογία του κατηγορούμενου, η υπεράσπισή του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον κ. Κούγια ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον κ. Λιγνάδη για βιασμό. Ο ένας εκ των μηνυτών βρίσκεται στη Σουηδία και κατήγγειλε τον βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος που κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

Απάντηση στις απειλές του Αλέξη Κούγια για μηνύσεις έδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει ο κ. Κούγιας, ο κ. Βλάχος τόνισε πως «ενώπιον της δημοσιότητάς δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση».

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει» κατέληξε.

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές» ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.