E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας

Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2021 | 08:28

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του, ωστόσο, Αλέξης Κούγιας έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας της προδικασίας, το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κατά το χρόνο που αυτές φέρονται να τελέστηκαν ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

Μάλιστα σήμερα και πριν τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει οριστεί η απολογία του κατηγορούμενου, η υπεράσπισή του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον κ. Κούγια ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον κ. Λιγνάδη για βιασμό. Ο ένας εκ των μηνυτών βρίσκεται στη Σουηδία και κατήγγειλε τον βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος που κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

Απάντηση στις απειλές του Αλέξη Κούγια για μηνύσεις έδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει ο κ. Κούγιας, ο κ. Βλάχος τόνισε πως «ενώπιον της δημοσιότητάς δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση».

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει» κατέληξε.

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές» ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

Σήμερα

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

Σήμερα

Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Σήμερα

Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Σήμερα

Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

Σήμερα

Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

Σήμερα

Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Σήμερα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.