E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Κοντά στα 1.800 και σήμερα τα κρούσματα

«Καμπανάκι» από ΑΠΘ για τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός: Κοντά στα 1.800 και σήμερα τα κρούσματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2021 | 16:03

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει και σήμερα Πέμπτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να είναι κοντά στα 1.800. Χθες Τετάρτη ανακοινώθηκαν 1.913 νέα κρούσματα, 28 θάνατοι, ενώ 357 συμπολίτες μας νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καμπανάκι» από ΑΠΘ για τις μεταλλάξεις

Στο μεταξύ, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ταχύτητα της μετάδοσης των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Οι μηχανισμοί μετάδοσης που οφείλονται στις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά γρήγοροι, όπως δείχνει η υπερ-μετάδοση και η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων που προήλθαν από αυτές μέσα σε ελάχιστες μέρες τόσο στα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όσο και πανελλαδικά, και προβλέπεται να αυξηθούν ταχύτατα τις επόμενες μέρες», προειδοποιεί ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
merisia_krousmata

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λοιμώξεις και τα κρούσματα από αυτές τις μεταλλάξεις είναι μια νέα διακριτή κατηγορία υπερ-μετάδοσης και απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λογοθετίδη, τα κρούσματα αυτά μπορούν να περιοριστούν μόνο με ολικό lockdown ή με πολύ καλή ατομική προστασία και με πιο «έξυπνα» και αυστηρότερα μέτρα ελέγχου της Πολιτείας. Επιπλέον, απαιτείται επαγρύπνηση και ταχύτερη αντίδραση από τους υπευθύνους και την Κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να “χτιστεί’ μια ουσιαστική ανοσία του πληθυσμού, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι, θα πρέπει να φοράμε παντού και σωστά, όσο το δυνατόν καλύτερες μάσκες προστασίας, όπως χειρουργικές μάσκες ή μάσκες υψηλότερης προστασίας και να αποφεύγονται οι μάσκες περιορισμένης προστασίας, όπως οι υφασμάτινες. Θα πρέπει τέλος να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις,η παραμονή σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους που παρατηρείται ακόμη και μικρός συνωστισμός», εξηγεί ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Σήμερα

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Σήμερα

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Σήμερα

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Σήμερα

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.