E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

H δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/3/2021 | 21:02

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα για αυtή την εξέλιξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο εν΄β ένα 10% λέει καθόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα για το αν θα κάνετε το εμβόλιο η διαφορά είναι πλέον συντριπτική με το 80% των ερωτηθέντων να λέει ναι και το 18% όχι.

Ειδικότερα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα μέτρα και τους περιορισμούς η δημοσκόπηση ρωτά τους ερωτηθέντες τι πρέπει να γίνει και οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Όσο για το τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Στο πως αξιολογειται η κυβέρνηση στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογειται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντιθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Σήμερα

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Σήμερα

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.