E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση Lamanif: Ποια είναι η «αφέντρα» που «έδωσε» ο ράπερ στις Αρχές

Πως παγιδεύτηκε ο νεαρός καλλιτέχνης

Υπόθεση Lamanif: Ποια είναι η «αφέντρα» που «έδωσε» ο ράπερ στις Αρχές

Δημοσίευση 3/3/2021 | 08:26

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε η «αφέντρα» που κατηγορείται ότι εκβίαζε τον ράπερ Lamanif. Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί το τμήμα εκβιασμών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες του ράπερ ότι εκβιάστηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εξαφανιστεί, η 30χρονη εντοπίστηκε στην παραλία Θεσσαλονίκης. Σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε επάνω της ποσότητα κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Διώξη εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες του ράπερ Lamanif ότι εκβιάστηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εξαφανιστεί, η 30χρονη εντοπίστηκε, τη Δευτέρα, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν πάνω της τρία φιξάκια κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

Ωστόσο, της κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της, αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της, τα οποία θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας για εκβιασμό, για τον οποίο την κατηγορεί ο 24χρονος ράπερ.

Με δήλωσή του, ο δικηγόρος της 30χρονης, Μιχαήλ Βέρρος, ξεκαθαρίζει πως η κοπέλα δεν είναι «αφέντρα», όπως κυκλοφόρησε στα μέσα, τονίζει πως απομάκρυνε γρήγορα από τη ζωή της τον ράπερ, όταν κατάλαβε τις προτιμήσεις του και προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί.

Ποια είναι η «αφέντρα»

Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και μια 30χρονη γυναίκα, η «αφέντρα», όπως ο ίδιος τη χαρακτήριζε στην ανάρτηση που έκανε στο Instagram, «έδωσε» ο τράπερ Lamanif στους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ως τα κεντρικά πρόσωπα ενός σκοτεινού κυκλώματος που απαιτούσαν χιλιάδες ευρώ για να μην ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τις ερωτικές στιγμές του 24χρονου που βιντεοσκοπούσαν κρυφά.

Μέσα από τις 13 σελίδες της μήνυσης που κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αστυνομία ο Λάμπρος Μανιφάβας σκιαγράφησε με ονόματα και διευθύνσεις όλα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα από τις «αφέντρες της Θεσσαλονίκης». Ο ίδιος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» με λίγες λέξεις προσπαθεί να περιγράψει τα όσα έζησε αλλά και να στείλει σαφές μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση μέχρι τέλους. «Δίνω σήμερα (σ.σ.: Παρασκευή) και πάλι το “παρών” με συναισθηματικές απώλειες και τη βία αποτυπωμένη στην ψυχή μου, αλλά αποφασισμένος να είμαι ένα από τα τελευταία θύματα αυτού του άρρωστου κυκλώματος που δολοφονεί χαρακτήρες και ωθεί ανθρώπους σε καλλιτεχνική αφάνεια, στην καλύτερη περίπτωση. Θέλω να εκφράσω την ευχή και την ελπίδα, ειδικά στον χώρο της μουσικής, η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός να παραμένουν σε καλλιτεχνικό επίπεδο και να μην περνούν στην προσωπική ζωή του καθενός. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να προσφεύγω στις Αρχές για τέτοιου είδους ζητήματα, πλην όμως σκέφτηκα ότι είναι ο μόνος δρόμος ούτως ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον όμοιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων ανθρώπων».
lamanif

Στη μήνυσή του ο νεαρός καλλιτέχνης αναφέρεται με λεπτομέρειες στη γνωριμία του με την 30χρονη και περιγράφει πώς τον εκβίαζε το κύκλωμα ζητώντας του πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να μη διαρρεύσει το ροζ βίντεο

Μήνυση 13 σελίδων

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Lamanif, οι απειλές για αυτοκτονία και ο εντοπισμός του αποδεικνύονται ιδιαίτερα σοβαρά. Σκληρές κόντρες με πρωταγωνιστές τράπερ, υπόγεια σαδομαζοχιστικά κυκλώματα, κόκα, μαύρο χρήμα και παραισθησιογόνα, εκατομμύρια views στο YouTube και μια μυστική έρευνα της Αστυνομίας συνθέτουν το μωσαϊκό του μυστηρίου που δείχνει να ξεφεύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 24χρονος υπέβαλε έγκληση σε βάρος της γυναίκας που φέρεται να βιντεοσκόπησε και να διέρρευσε τις προσωπικές στιγμές του, καθώς και σε βάρος άλλων ατόμων για τη διαρροή του επίμαχου βίντεο. Τα αδικήματα για τα οποία έκανε τη μήνυση είναι πολλά και σοβαρά: εκβίαση που τελείται με απειλή βλάβης της δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα (385 παρ. 3 Π.Κ.), παραβίαση απορρήτου (370Α παρ. 2 Π.Κ.), παραβίαση προσωπικών δεδομένων (αρ. 38 Ν 4624/2019) και συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκαν 13 σελίδες για να αποτυπωθούν με λεπτομέρειες τα γεγονότα και να δοθεί ώθηση στη μυστική έρευνα που διενεργεί η Δίωξη Εκβιαστών. Ο ίδιος αναφέρει στη μήνυσή του πως τη συγκεκριμένη γυναίκα τη γνώρισε πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για άτομο χωρίς σαφές εργασιακό αντικείμενο που διατηρούσε επαφές με άλλες περίεργες γυναίκες-μέλη ενός ιδιαίτερου σαδομαζοχιστικού κλαμπ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ότι το επίμαχο βίντεο τραβήχτηκε χωρίς τη συναίνεσή του και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο εκβιασμού. Ουσιαστικά, του ζητούσαν πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν το απαγορευμένο ροζ υλικό. Μάλιστα, του έδωσαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες ως τελεσίγραφο για να τους παραδώσει τα λεφτά. Οταν λοιπόν ο νεαρός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις χρηματικές απαιτήσεις, ξεκίνησε, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, μια στοχευμένη σταδιακή διαρροή φημών, με αποκορύφωμα το επίμαχο παράνομο βίντεο. Ο διασυρμός τού έγινε θηλιά ενώ, όπως ισχυρίζεται, ντράπηκε από το ροζ βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν - και αποφάσισε να εξαφανιστεί. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, το βίντεο των 25 δευτερολέπτων δεν ανέβηκε στο YouTube, αλλά διακινήθηκε από χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Ακόμη και μια ειδική πλατφόρμα όπου ανεβαίνουν υβριστικά και εκβιαστικά βίντεο ψάχτηκε, όμως δεν βρέθηκε ούτε εκεί το απαγορευμένο υλικό.

Ο ίδιος ο τράπερ, ισχυρίζεται ότι πίσω από τον εφιάλτη που έζησε κρύβεται ένα σαδομαζοχιστικό γκρουπ του οποίου τα μέλη κάνουν χρήση σκληρών παραισθησιογόνων και επιδίδονται σε ακραίες ερωτικές δραστηριότητες.

Τόνιζει επίσης ότι από τη στιγμή που ο ίδιος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό και δεν κατέβαλε τα χρήματα, η 30χρονη αφέντρα πούλησε το βίντεο σε τρία άτομα τα οποία όταν το πήραν στα χέρια τους άρχισαν να το διαρρέουν από κινητό σε κινητό.

Στο στόχαστρο των τράπερ

Στη μήνυση που κατέθεσε ο Λάμπρος Μανιφάβας αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στον σκοτεινό κόσμο των τράπερ, κι έτσι οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών επεκτείνουν την έρευνά τους και σε αυτό το πεδίο. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι τράπερ, δηλαδή οι ράπερ που επιλέγουν ένα πιο σκληρό είδος μουσικής με προκλητικούς και υβριστικούς στίχους, επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ τους για το ποιος θα ηγηθεί και ποιος θα ελέγξει τον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανταγωνιστές του Lamanif όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέβαζαν stories στο Instagram και βιντεάκια στο YouTube όπου τον «στόλιζαν» και μιλούσαν για ένα στημένο παιχνίδι με απώτερο στόχο να ανέβουν η δημοφιλία και τα views του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Πριν 9 ώρες

Αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Χτες

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο

Χτες

Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει η Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ που υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.