E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κούγιας: Νέα καταγγελία κατά την ανακρίτριας για την υπόθεση Λιγνάδη

Ισχυρίζεται πως θα παραθέσει στοιχεία περί «παράνομης συνεργασίας της ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές»

Κούγιας: Νέα καταγγελία κατά την ανακρίτριας για την υπόθεση Λιγνάδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/3/2021 | 21:54

Την κατάθεση καταγγελίας κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας στην υπόθεση του εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη, προαναγγέλλει με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ισχυρίζεται πως θα παραθέσει στοιχεία περί «παράνομης συνεργασίας της ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Αύριο στις 10:00 ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας θα καταθέσει στην κυρία Αρεοπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορά - καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει οριστεί για την τακτική ανάκριση και διερεύνηση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί εις βάρος του εντολέως μου Δημητρίου Λιγνάδη, στην οποία, σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ' όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του.

»Σημειωτέον δε, ότι με τη νέα κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Η κυρία Ανακρίτρια παραβαίνοντας το καθήκον της, αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης.

Συγκεκριμένα, διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα - δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Πριν 9 ώρες

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Χτες

Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.