E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια της πανδημίας μίλησε η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ

Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/3/2021 | 12:27

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 μίλησε στο περιοδικό «People» η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η κατάθλιψη της κτύπησε την... πόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι του 2020, η σύζυγος του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ αντιμετώπισε κατάθλιψη ελαφράς μορφής, όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στο People. Εκείνη την εποχή, όπως γράφει το CNN, το είχε παραδεχτεί και στο Podcast της.

Τώρα, όμως, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει εκτενώς για τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας
του κορωνοϊού που βιώνουν οι πολίτες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. «Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί, πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να καλύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων λες και δεν κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», υποστήριξε η Μισέλ Ομπάμα. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του CNN, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των ερωτηθέντων τον περασμένο Αύγουστο είχαν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε περισσότερο για την ψυχική υγεία. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις», δήλωσε 57χρονη πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε μάθει πλέξιμο στη διάρκεια της καραντίνας, είχε μιλήσει σε εκπομπή του Αμερικανού δημοσιογράφου Κόναν Ο' Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή κορωνοϊού.

Όπως είχε πει, η πανδημία επέτρεψε στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χτίσουν μια ισχυρότερη σχέση με τις δύο κόρες τους καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έμειναν χωρίς δουλειά, δεν είχαν φαγητό. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα του lockdown ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν», όπως είπε.

Εκτός από τις δύσκολες στιγμές της στη διάρκεια της πανδημίας, η σύζυγος του Ομπάμα αποκάλυψε στο περιοδικό «People» ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 παροτρύνοντας τους συμπατριώτες της να το κάνουν: «Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο μόλις τους δοθεί η ευκαιρία», προσθέτει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Πριν 5 ώρες

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Πριν 5 ώρες

Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Χτες

O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Χτες

«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Χτες

Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Χτες

Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Χτες

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Χτες

«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο πασίγνωστος σταρ που είδε μια γυναίκα σε διαφήμιση και την ερωτεύτηκε σε 8 λεπτά – Είναι μαζί 50 χρόνια

Χτες

Η ιστορία αγάπης που άντεξε 50 χρόνια - Της τηλεφώνησε 11 φορές πριν του πει «ναι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.