E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σταϊκούρας: Ποιες επιχειρήσεις θα περιληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Ποιες επιχειρήσεις θα περιληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/3/2021 | 13:51

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως για τις επιχειρήσεις αυτές, τα καταστήματα OΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019.

Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου». Είπε χαρακτηριστικά πως «θα έχει σκαλοπάτια η επιστρεπτέα 7 για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» αναμένεται να καταβληθεί προς το τέλος Απριλίου, με το 50% του ποσού να μην επιστρέφεται και το κατώτατο όριο χρηματοδότησης να είναι τα 1.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την ολοκλήρωση στις 16 Μαρτίου της πληρωμής του 6ου κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής», από την οποία θα λάβουν κρατική ενίσχυση περίπου 278.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Παράλληλα, θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους δήλωσαν στοιχεία στο myesoda, αλλά δεν έκαναν υποβολή της αίτησης.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει την αγορά και στα πρώτα βήματα της επαναλειτουργίας της. «Το πρόγραμμα Γέφυρα και η κάλυψη ποσοστού των παγίων δαπανών θα γίνουν τον Μάιο. Προσδοκούμε τότε η επιχειρηματικότητα να λειτουργεί. Θα έρθουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να καλύψουμε εμείς κομμάτι των δανειακών τους υποχρεώσεων», είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «έχουμε κάνει υπερβάσεις. Τόσοι πόροι δεν δόθηκαν ποτέ. Έχουμε υπερβεί τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Απλώς δεν υπάρχουν μόνο τα δημοσιονομικά, υπάρχουν και τα ταμειακά διαθέσιμα. Εάν δεν αρχίσουν να αυξάνουν τα έσοδα, πώς θα καλύψουμε τις πολύ μεγαλύτερες δαπάνες που επί 13 μήνες τρέχει η ελληνική πολιτεία;».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από τα ενοίκια και για τον Απρίλιο, όπως και το ενδεχόμενο να μην πληρώσουν οι μισθωτοί εισφορά αλληλεγγύης και το 2020. Ειδικά για το τελευταίο, είπε πως «συζητάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για δημοσιονομική ευελιξία και το 2022. Αυτό δεν σημαίνει δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Όταν θα χτίσουμε τον προϋπολογισμό της χώρας, θα υπάρχουν μέτρα και φορολογικής φύσεως. Το ποια μέτρα θα είναι αυτά θα αποφασιστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

Τέλος, σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δήλωσε ότι οι αλλαγές σε αυτές «δεν σημαίνει ότι στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ προλαβαίνει κάποιος αυτομάτως να δει τις όποιες μεταβολές».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.