E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξάνθη: «Τους είπαμε ότι δεν είναι σωστό όλο αυτό»

Οι εξηγήσεις για το καρναβάλι από τα παλιά

Ξάνθη: «Τους είπαμε ότι δεν είναι σωστό όλο αυτό»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/3/2021 | 13:55

Ως «υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίστηκαν οι εικόνες του αποκριάτικου πάρτι που καταγράφηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαρτίου. «Εμείς, ως δημοτική αρχή, ούτε προτρέψαμε τον κόσμο να βγει, ούτε βεγγαλικά ρίξαμε’ αντιθέτως από τα μεγάφωνα κάναμε εκφωνήσεις για την αποτροπή συνωστισμού» δηλώνει στο grtimes.gr, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης.

Τουλάχιστον 400 με 500 άτομα, κυρίως νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (Σάββατο 13 Μαρτίου) στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου με υπαίθρια μεγάφωνα και βεγγαλικά θέλησαν να διασκεδάσουν. Οι εικόνες συνωστισμού που προκλήθηκαν ανάγκασαν τη δημοτική αρχή της Ξάνθης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης να κάνουν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα για το μη συνωστισμό στην κεντρική πλατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γύρω στις 19.15 άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στην πλατεία» αναφέρει στο grtimes.gr, ο κ. Ασκαρίδης εξηγώντας πώς το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ήδη από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, και καθημερινά, πρωί και απόγευμα, μετέδιδε από τα μεγάφωνα αποκριάτικη μουσική στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης «για να τονώσουμε την ψυχολογία του κόσμου αλλά και τη λειτουργία της αγοράς.»

Δήμαρχος Ξάνθης: Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή

«Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, για τις εικόνες συνωστισμού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε «όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό όπως σημείωσε είχαν ελαφριά μουσικούλα όλη την βδομάδα ως μια καρναβαλική νότα ψυχαγωγίας. «Χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 – 20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να στάματανε στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το περίμεναν δήλωσε πως «ήμασταν σε μια ετοιμότητα αν συμβεί αυτό αμέσως να σταματήσουμε και να διαλύσουμε τον κόσμο αλλά επειδή δεν υπήρχε κανένα μάζεμα αυθόρμητο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως ήταν νεαρά παιδιά 15- 17 που θέλανε να εκτονωθούν και πως αμέσως τελείωσε η υπόθεση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο συνιδρυτής της Ben & Jerry’s για παρέμβαση στη Γερουσία υπέρ της Γάζας

Σήμερα

Ύστερα από παρέμβαση που έκανε στη Γερουσία των ΗΠΑ

Χαμός με Βαρουφάκη και δημοσιογράφο: Είστε γελοία, είστε απολύτως κλαυσίγελος

Σήμερα

Η Σοφία Τουντούρη παρατήρησε πως γελούσαν σε βάρος της

Ντ. Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η Τεχεράνη έχει «κατά κάποιο τρόπο» συμφωνήσει με τους όρους

Ξεκινούν οι ρωσοουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ‑ Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά

Σήμερα

Δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, περιμένοντας την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων

Ποιοι και πώς θα πάρουν το μπόνους των 250 ευρώ ‑ Όλοι οι δικαιούχοι

Σήμερα

Τι προβλέπει η τροπολογία στο εργασιακό νομοσχέδιο για τη νέα πάγια ενίσχυση των 250 ευρώ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αλιμος: Θρίλερ με το βρέφος που εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών ‑ Τα ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Το μόλις 3 μηνών κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για εξετάσεις με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είναι καλά στην υγεία του

Φρίκη: Έφηβη ήταν για 7 χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της ‑ Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους

Σήμερα

Το 18χρονο κορίτσι μπόρεσε να διαφύγει πριν μερικές μέρες, με τη βοήθεια γείτονα

«Πόρτα» από Πούτιν στις συνομιλίες με Ζελένσκι – Στερεύουν οι ελπίδες για ειρήνη στην Ουκρανία

Σήμερα

Ερωτηματικά για την επόμενη κίνηση του Αμερικανού προέδρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.