E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλλαγές στα μέτρα για την πανδημία: Aλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΣΚ

Αύριο συνεδριάζει η υγειονομική επιτροπή για το lockdown

Αλλαγές στα μέτρα για την πανδημία: Aλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΣΚ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/3/2021 | 12:29

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Υγειονομική Επιτροπή των περίπου 30 λοιμωξιολόγων και λοιπών καθηγητών ιατρικής, προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση που έχει προκαλέσει η νόσος Covid σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σε σταδιακή άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία και στην επαναφορά ορισμένων εκ των δραστηριοτήτων της κοινωνικής ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη την ψυχολογική -κυρίως- κόπωση των πολιτών, που έχουν τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα, καθώς και την ανάγκη η αγορά να λειτουργήσει ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναζητώντας «βαλβίδες εκτόνωσης», οι λοιμωξιολόγοι, που θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να εισηγηθούν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς, από την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι, και την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων, τα κομμωτήρια ήταν εκείνα που επαναλειτούργησαν πρώτα, καθώς, όπως φάνηκε, δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

Προς άνοιγμα φαίνεται ότι οδεύει και το λιανεμπόριο, είτε με click away είτε με click in a shop, αλλά από τις 29 του μηνός. Το σενάριο να κάνουμε τα ψώνια μας με ένα μόνο μήνυμα την ημέρα στο 13032 και περιθώριο τριών ωρών παραμένει στο τραπέζι και φαίνεται ότι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες.

Ένα ακόμη μέτρο που αναμένεται να χαλαρώσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι τώρα, για Σάββατο και Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να «κλειδώσει» είναι το ωράριο για τα Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ, όπως δηλαδή συμβαίνει τις καθημερινές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή, συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών από τον συνεχή εγκλεισμό, καθώς και ότι η ημέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού.

Ένα άλλο μέτρο που φαίνεται ότι θα σταματήσει να ισχύει, είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι και σήμερα, το SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς την χρήση ΙΧ.

Οι δηλώσεις που «δείχνουν» σταδιακό άνοιγμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μέτρα αποδίδουν στον βαθμό που τηρούνται. Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ, θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι προφανώς πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες: από τη μία ενισχύουμε το ΕΣΥ και εστιάζουμε στα σημεία τα οποία μπορεί να υπάρχει θέμα και από την άλλη αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης βασίζονται στις εισηγήσεις της Επιτροπής» συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε πως υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, από την στιγμή που, στην ουσία, δεν εφαρμόζονται τα μέτρα. «Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid test)» είπε, αναφερόμενος στο ποια δραστηριότητα και πότε μπορεί να ανοίξει.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας» προσέθεσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.