E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με αντισώματα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχει πιθανότητα για προστασία του μωρού από τον ιό

Κορωνοϊός: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με αντισώματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/3/2021 | 08:50

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού ενόσω ήταν έγκυος, γέννησε το πρώτο μωρό που βρέθηκε με αντισώματα μετά τον μητρικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχει πιθανότητα για προστασία του μωρού από τον ιό, το θέμα όμως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Η γυναίκα από την Φλόριντα, μία υγειονομικός πρώτης γραμμής, είχε εμβολιαστεί τον Ιανουάριο κατά την 36η εβδομάδα της κύησης και μετά από τρεις εβδομάδες γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι. Οι Αμερικανοί παιδίατροι του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Φλόριντα-Ατλαντικού, με επικεφαλής τον δρα Πολ Γκίλμπερτ, οι οποίοι ανέλυσαν το αίμα του μωρού και βρήκαν τα αντισώματα IgG σε αυτό, έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με τις βρετανικές Guardian και Independent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί ανέφεραν ότι χάρη στα αντισώματα «υπάρχει πιθανότητα για προστασία και μείωση του κινδύνου λοίμωξης του μωρού από τον κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό της μητέρας». Τόνισαν, πάντως, πως το θέμα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο όντως τα νεογέννητα έχουν και σε ποιο βαθμό προστασία έναντι της Covid-19. Όπως είπαν, σταδιακά θα γεννηθούν πολλές χιλιάδες μωρά από εμβολιασμένες κατά του κορονοϊού μητέρες και γι’ αυτό χρειάζονται μελέτες που θα εστιάσουν στο κατά πόσο μεταφέρονται αντισώματα από τη μητέρα στο μωρό της.

Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι και σε άλλα εμβόλια, όπως το αντιγριπικό, περνάνε -μέσω του πλακούντα- αντισώματα από την εμβολιασμένη έγκυο μητέρα στο έμβρυο. Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα για το πώς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επιδρά στις έγκυες και μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, ήδη, έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν γυναίκες σε εγκυμοσύνη στις μελέτες των εμβολίων τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.