E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν για πρώτη φορά το επίδομα των 534 ευρώ

Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν για πρώτη φορά το επίδομα των 534 ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/3/2021 | 19:45

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, που έχει προωθηθεί προς δημοσίευση, επεκτείνεται το δίχτυ προστασίας σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Φορτοεκφορτωτές.

– Ενεργά μέλη συνεταιρισμών εργαζομένων του ν. 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

– Προπονητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες που δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα που προβλέπεται στη νομοθεσία για το 2020.

– Λαχειοπώλες, μέλη ασφαλιστικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλιστική ικανότητα.

– Αναβάτες αλόγων ιπποδρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Απασχολούμενοι που εργάζονται σε περισσότερους από έναν εργοδότη-φυσικό πρόσωπο (συναπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει Νομικό Πρόσωπο, δεν αποτελούν κοινωνία και έχουν ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2020 έως 31.12.2020.

– Πωλητές υπαίθριου εμπορίου, (πλην αδειούχων πωλητών λαϊκών αγορών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου), των οποίων η δραστηριότητα τελούσε σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής, εφόσον προσκομίσουν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας για το 2020.

– Πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Απασχολούμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους για λογαριασμό της Ιερής Κοινότητας, Ιερών Μονών και των εξαρτημάτων τους.

Ποιοι δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού


Οι εργαζόμενοι των κατηγοριών που προαναφέρθηκαν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης, εφόσον δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, δεν έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν λαμβάνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.

Προϋπόθεση για τη λήψη της αποζημίωσης είναι η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr), στην οποία οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά στοιχεία τους και τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Η καταβολή της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί, μετά τη διασταύρωση και τον έλεγχο των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στον ΟΑΕΔ, το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και με σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.