E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βασιλακόπουλος: Η μόνη ελπίδα να αλλάξουμε μέτρα – Να ανοίξουν τα καφέ

«Τα μέτρα είναι σαν τον έρωτα»

Βασιλακόπουλος: Η μόνη ελπίδα να αλλάξουμε μέτρα – Να ανοίξουν τα καφέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/3/2021 | 09:32

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (18/3) στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος για την αύξηση των κρουσμάτων παρατήρησε πως «δεν χρειάζεται να μετρήσεις τα λύματα, μόνο τη συμπεριφορά της κοινωνίας, πρέπει να έχουν διοργανωθεί 100 διαδηλώσεις σε διαφορά σημεία της Αθήνας τον τελευταίο μήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε: «Διοργανώσαμε πάρτι, διοργανώσαμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε καταχρηστικά τους αριθμούς που μας δίνει το κράτος. Πατάνε το 4 για βοήθεια στο σπίτι και πηγαίνουν στο σπίτι του φίλου, του συγγενούς… Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και με τέτοιους ασθενείς που κόλλησαν σε κάποιο σπίτι φίλου είτε γνωστού. Ξέρετε στο σπίτι υπάρχει οικειότητα και είναι δύσκολο ψυχολογικά να δεχθείς ότι θα κολλήσεις από φίλο σου από τον αδελφό σου».

Η μόνη ελπίδα να αλλάξουμε μείγμα στα μέτρα

«Δεν γνωρίζω αν είμαστε στην κορύφωση, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος. «Το ιικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται με τα τελευταία δεδομένα, ακόμα και στην Αττική. Βλέπουμε δηλαδή ότι εν μέσω ενός θεωρητικά πολύ σκληρού lockdown, αντί να έχουμε αποκλιμάκωση έχουμε μάλλον κλιμάκωση και προβλεπόμενη αύξηση των κρουσμάτων, αυτό σημαίνει αύξηση του ιικού φορτίου, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 10 με 12 μέρες δεν υπάρχει μαθηματική ακρίβεια σε αυτά».

«Η μόνη λογική ελπίδα είναι να αλλάξουμε το μείγμα, όταν αυστηροποιείται συνεχώς το και αποδίδει λιγότερο, αυτό κάτι σημαίνει, μπορεί στην αρχή να είχε αποτέλεσμα, τώρα δεν έχει» σημείωσε. «Θα πρότεινα αρχικά τις μικρές επιχειρήσεις, τα μικρά εμπορικά μαγαζιά, όχι τα μεγάλα, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις χωρίς καν ραντεβού στις μικρές» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε δε, ότι το 3ωρο SMS δεν έχει κανένα νόημα. «Αν υπάρχει ραντεβού δεν χρειάζεται 3ωρο. Αν λειτουργήσει μόνο το 3ωρο θα βρεθούμε Σάββατο το πρωί να στέλνουμε όλοι 3ωρο SMS και όλοι οι εμπορικοί δρόμοι θα γεμίσουν από νόμιμους Έλληνες που θα ψωνίζουν. Δεν αποφεύγεις πάλι το συνωστισμό» επέμεινε.

«Τα μέτρα είναι σαν τον έρωτα»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση των κρουσμάτων την προηγούμενη φορά οφειλόταν κυρίως στους συνωστισμούς έξω από τα καταστήματα, όχι μέσα στο κατάστημα. «Δε θα πηγαίνουμε σε σπίτι φίλων με 10 – 12 άτομα, δε θα πηγαίνουμε στην πλατεία 15 – 20 άτομα γύρω από ένα παγκάκι με κατεβασμένη τη μάσκα, θα πηγαίνουμε σε εξωτερικό χώρο, σε καφετέρια ή ταβέρνα, η Ελλάδα προσφέρεται δόξα τω Θεώ. Αν δεν πάω για ψάρεμα θα πάω στην πλατεία. Πού θα έχω πιθανότητα μεγαλύτερη να κολλήσω στην πλατεία ή στο ψάρεμα και στο κυνήγι; Θα υπάρξει και βαλβίδα εκτόνωσης των ανθρώπων με λιγότερες αντιδράσεις και καλύτερη τήρηση των μέτρων» ανέφερε.

«Τα μέτρα είναι σαν τον έρωτα, θέλουν δύο, πρώτα πρέπει να προσφέρεις και κάτι και μετά να ζητήσεις απ’ τον άλλο… Η υπευθυνότητα που ζητάμε λειτούργησε την προηγούμενη φορά, δεν λειτουργεί τώρα». Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε επίσης κάθετα αντίθετος με τη λογική SMS 3ωρου. «Ο μπουχτισμένος κόσμος θα ξεχυθεί στα μαγαζιά να ψωνίσει. Το πότε θα ανοίξουν τα λύκεια ή τα σχολεία γενικότερα, έχει να κάνει με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα και δεν αποτελεί βαλβίδα εκτόνωσης για την κοινωνία το άνοιγμα των σχολείων» σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δε βλέπω 4ο κύμα»

«Σε 2 μήνες η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα. Με το 1,5 εκατ. εμβόλια που έρχονται, αυτούς που έχουμε ήδη εμβολιάσει και αυτούς που έχουμε φροντίσει με την “ελαφρή” συμπεριφορά μας να αποκτήσουν φυσική ανοσία. Κάπου στο Πάσχα θα έχουμε καλύψει τους ευπαθείς και νωρίς μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει τέτοια ποσοστά που θα έχουμε βγει από την τραγωδία. Η λύση είναι κοντά» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν βλέπει τέταρτο κύμα πανδημίας. Όπως εξήγησε, οι επαναμολύνσεις είναι ήπιες , και ταυτόχρονα η επιστημονική κοινότητα θα είναι έτοιμη, ακόμα κι αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός που τα εμβόλια δεν θα τον πιάνουν, κάτι που είναι πολύ μακριά ακόμα, να φτιάξει τροποποίηση στο εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό όπως γίνεται κάθε χρόνο με τη γρίπη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Σήμερα

Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Σήμερα

Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Σήμερα

Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Σήμερα

Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Σήμερα

Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Σήμερα

Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.