E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως αλλάζουν το σκηνικό της ασφάλισης τα online marketplace και ασφαλιστικά γραφεία

Πως αλλάζουν το σκηνικό της ασφάλισης τα online marketplace και ασφαλιστικά γραφεία

Δημοσίευση 19/3/2021 | 12:37

Η online ασφάλιση είναι ένας κλάδος που γνωρίζει ιδιαίτερη αύξηση, τόσο πριν την επιτακτική ανάγκη λόγω της πανδημίας και των lockdown, όσο και κατά τη διάρκεια αυτής.

Και ενώ τα τελευταία χρόνια τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, οι οδηγοί μέσω των online marketplace μπορούν να βρουν πολύ οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου και να ασφαλιστούν μέσα σε μερικά λεπτά εξοικονομώντας εκατοντάδες χρήματα.

Πως αλλάζει όμως το σκηνικό ασφάλισης εξαιτίας της ψηφιακής μεταστροφής; Ποια τα πλεονεκτήματα που καρπώνονται οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων;

Ασφάλεια αυτοκινήτου – Ο πλέον κερδισμένος κλάδος της online ασφάλισης

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ο πλέον κερδισμένος κλάδος από τη ψηφιακή μεταστροφή των ασφαλειών και ακολουθεί η ασφάλεια μηχανής.

Οι δυο αυτοί κλάδοι της ασφάλισης έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών που ασχολούνται αποκλειστικά με τις online ασφάλειες.

Με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθεί η ασφάλεια σκάφους, κατοικίας και υγείας.

Το ποσοστό των ανθρώπων στη χώρα μας που ασφαλίζονται online, δίχως την φυσική παρουσία γραφείου, αγγίζει το 18-20% για τον κλάδο των οχημάτων ενώ αναμένεται «έκρηξη» ανόδου τα επόμενα χρόνια, όσο θα δημιουργούνται νέες υπηρεσίες και καινοτομίες, που θα κάνουν τις ασφάλειες πιο προσιτές και πιο οικονομικές για όλους.

Υπολογίζεται ότι όλος ο κλάδος της Insurtech – των υπηρεσιών τεχνολογίας πάνω στον κλάδο των ασφαλειών, θα γνωρίσει τεράστια άνοδο τα αμέσως επόμενα χρόνια προσφέροντας εξαιρετικές και προσωποποιημένες επιλογές στους καταναλωτές.

Πλεονεκτήματα από την online ασφάλιση

Η online ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει κάποια καταπληκτικά πλεονεκτήματα, που δεν υπήρχαν πριν μερικά χρόνια στη διάθεση των οδηγών, με αποτέλεσμα τώρα να γίνεται πολύ πιο εύκολη και ξεκάθαρη η επιλογή της καλύτερης δυνατής εταιρείας.

Η online ασφάλιση χωρίζεται σε 2 υποκατηγορίες

Α) Τις direct ασφαλίσεις που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες – δηλαδή μια ιστοσελίδα που κάποιος μπορεί να πάρει την προσφορά της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας – όπως π.χ. η Anytime – και να ασφαλιστεί στα προγράμματα της εταιρείας, με βάση τις δικές του ανάγκες

Β) Τα MarketPlace και aggregator που προσφέρουν σύγκριση τιμών και καλύψεων μεταξύ αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών με σκοπό ο πελάτης να διαλέξει τη φθηνότερη ασφάλεια αλλά κι αυτή που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πλέον direct ασφαλίσεις μέσα από δικά τους κανάλια – π.χ. το εταιρικό τους website ή μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για το online κομμάτι – με τα ίδια προγράμματα και καλύψεις που θα βρείτε και στους παραδοσιακούς τρόπους ασφάλισης, αλλά – στις περισσότερες περιπτώσεις – με καλύτερη τιμή.

Διαφορές μεταξύ MarketPlace και direct ασφάλισης

Σε ένα MarketPlace μπορείτε να βρείτε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να εισάγετε τα δεδομένα σας (στοιχεία οδηγού και οχήματος) και να βρείτε άμεσα, μέσα σε δευτερόλεπτα, τις τιμές από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Στην ιστοσελίδα Asfaleies24.gr μπορείτε να ζητήσετε προσφορά online και μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα δείτε καλύψεις, τιμές καθώς και εξτρά πληροφορίες όπως τις παραπάνω καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε ή ειδικούς όρους συνεργασίας της κάθε ασφαλιστικής, να διαμορφώσετε την ασφάλεια όπως επιθυμείτε σε συνεργασία με κορυφαία online ασφαλιστικά γραφεία και επιπλέον να λάβετε το ασφαλιστήριο σε 2 λεπτά στο e-mail σας!

Η ταχύτητα, η διαφάνεια και η ευκολία που έχει φέρει η online ασφάλεια είναι αυτή που θα τη δώσει την ώθηση ώστε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια με όφελος τους καταναλωτές και την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων που θα πετύχουν στα συμβόλαιά τους.

Υποστήριξη από τα online site ασφάλισης

Ένα από τα καίρια ερωτήματα αρκετών οδηγών που επιφυλάσσονται να ασφαλιστούν online, είναι αν θα έχουν υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος, όπως έχουν τον προσωπικό τους ασφαλιστή.

Όλα τα online ασφαλιστικά γραφεία παρέχουν πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους, που είναι δίπλα στον πελάτη 24 ώρες το 24ωρο μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, για να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειαστεί.

Η υποστήριξη από τα online κανάλια είναι σε κορυφαίο επίπεδο ενώ τα περισσότερα παρέχουν και το μοναδικό πλεονέκτημα της 24ωρης υποστήριξης, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.

Έτσι ο πελάτης όχι μόνο έχει υποστήριξη σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά μπορεί να βασίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας του συμβεί κάτι.

Παραδοσιακός ασφαλιστής ή online ασφάλιση τελικά;

Για τον κλάδο των οχημάτων, δηλαδή την ασφάλεια αυτοκινήτου, ταξί και φορτηγού καθώς και την online ασφάλεια μοτοσυκλέτας, η επιλογή ενός marketplace ή online ασφαλιστικού γραφείου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μονόδρομος καθώς ως οδηγός θα εξοικονομήσετε περίπου 15-30% από τα ασφάλιστρά σας ενώ θα ασφαλιστείτε άμεσα, μέσα σε μερικά λεπτά ενώ πρώτα έχετε συγκρίνει εταιρείες και καλύψεις, κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Για τις ασφάλειες υγείας, ένας ασφαλιστής που θα αναλύσει τις ανάγκες σας και θα σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, είναι ίσως προς το παρών η καλύτερη επιλογή, μέχρι τουλάχιστον να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στις Insurtech τεχνολογίες και ο χρήστης να βρίσκει μέσα σε μερικά λεπτά, μια ασφάλεια όπως ακριβώς τη θέλει.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα του καφέ με… εκπλήξεις για τους λάτρεις του καφέ!

Πριν λίγο

Βρείτε μοναδικές προσφορές σε μηχανές καφέ ανάλογα με τις ανάγκες σας

Κλείστε τώρα τις πτήσεις σας σε σταθερή τιμή!

Πριν λίγο

Επιπλέον, προνόμια με το Aegean Pass!

Θήκες κινητών έως ‑70%!

Πριν λίγο

Διάλεξε τη θήκη που σου ταιριάζει!

Αγόρασε για εσένα και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα αρώματα έως ‑22%!

Πριν λίγο

Αρωματικά χώρου, έλαια και μοναδικά δώρα για να εντυπωσιάσεις

Βρες αξιολογημένο επαγγελματία για το σπίτι κ το χώρο εργασίας σου!

Πριν λίγο

Τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων γρήγορα και οικονομικά!

Ζητήστε προσφορά για το σύστημα συναγερμού σας

Πριν λίγο

Οικονομικές προτάσεις για κάθε ανάγκη!

Σχολικά είδη έως ‑70% στα Public!

Χτες

Μεγάλη ποικιλία ειδών!

Αθλητικά είδη έως ‑60%!

Χτες

Γυναικεία και ανδρικά είδη σε απίστευτες τιμές!

Βρείτε προϊόντα ομορφιάς ‑50% στα attica!

Χτες

Μεγάλη ποικιλία επώνυμων προϊόντων

>
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.