E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εθνική Πινακοθήκη: Tο καινούριο κόσμημα της Ελλάδας

Θα ανοίξει τις πύλες, στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες και φιλότεχνους, μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για την πανδημία.

Εθνική Πινακοθήκη: Tο καινούριο κόσμημα της Ελλάδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/3/2021 | 12:48

Ένα έργο εθνικής σημασίας, παρουσία σπουδαίων πολιτικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του σήμερα, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σηματοδοτώντας την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από δέκα χρόνια εργασιών, η νέα υπερσύγχρονη Πινακοθήκη έχει συνολική έκταση 20.760 τ.μ. αφού μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 εκθεσιακά μόνιμα έργα.


Η Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες, στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες και φιλότεχνους, μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για την πανδημία, με την περιοδική έκθεση "Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της" με έργα από τις συλλογές της του 19ου αιώνα. Η Εθνική Πινακοθήκη αποτελεί «το πρώτο μεγάλο έργο του uπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.


Η Γεωργία Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων τόνισε πως «Η Εθνική Πινακοθήκη αποτελεί ένα σπουδαίο έργο, κληρονομιά για το Ελληνικό Έθνος, συμπληρώνοντας έτσι τους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς που διαθέτει η Ελλάδα και αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία του Πολιτισμού μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ επισημαίνεται ότι «η Εθνική Πινακοθήκη αποδίδεται συμβολικά σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, όπως όρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ, στις 2 Αυγούστου 2019. Η Εθνική Πινακοθήκη σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, εξελίσσεται παράλληλα με την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΠΟΑ:

«Η Εθνική Πινακοθήκη, με την επέκταση και ανακαίνιση των χώρων της, αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία. Αποδίδεται συμβολικά σήμερα Τετάρτη, 24 Μαρτίου, όπως όρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ, στις 2 Αυγούστου 2019. Η Εθνική Πινακοθήκη σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, εξελίσσεται παράλληλα με την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.


Η Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες, στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες και φιλότεχνους, μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για τη πανδημία, με την περιοδική έκθεση "Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της". Τα έργα της έκθεσης προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της, με ζωγραφική του 19ου αιώνα. Εκτίθενται κατ' εξαίρεση δύο πίνακες Ιταλών καλλιτεχνών, οι οποίοι ανήκουν στο Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός. Παραχωρήθηκαν, γενναιόδωρα, για τις ανάγκες του επετειακού αφιερώματος. Όλοι οι πίνακες της έκθεσης είναι εμβληματικά έργα, τα οποία οι δημιουργοί τους τα εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Πατέρας και θείος έκλεβαν το μεροκάματο 15χρονης για να αγοράζουν ναρκωτικά

Πριν 10 ώρες

Η ανήλικη εργαζόταν νόμιμα, αλλά οι συγγενείς της την εκμεταλλεύονταν οικονομικά - Συνελήφθησαν στη Σούδα

Κοζάνη: Το πρώτο βοήθημα γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ

Πριν 10 ώρες

Στη Δημοτική Κοινότητα Ελάτης

Επείγοντα νοσοκομείων: Το «βραχιολάκι» έδειξε τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες αναμονές

Πριν 10 ώρες

Ποια είναι τα νοσοκομεία και τα ιατρεία με τη μεγαλύτερη κίνηση

Δύο 17χρονες από την Καβάλα στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft

Πριν 10 ώρες

Ο δρόμος τους από την Καβάλα στη Φλόριντα για τον τελικό

Μηχανοδηγοί στη Hellenic Train: «Περνάμε 18 κόκκινα ανά βάρδια»

Πριν 10 ώρες

Συρμοί με βλάβες και κλίμα εκφοβισμού

Καιρός: Επιδείνωση με καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ‑ Ποιες περιοχές πλήττονται

Πριν 10 ώρες

Υποχώρησαν οι υψηλές θερμοκρασίες και αγριεύει ο καιρός

Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Πριν 10 ώρες

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα - Τα σενάρια που έχουν αποκλειστεί

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική κατά Βορίδη και Αυγενάκη

Πριν 10 ώρες

Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Χτες

Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Έδωσε τα χέρια με τον Σαββίδη ο Κωνσταντέλιας και μένει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2029

Χτες

Ο νεαρός διεθνής άσος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας έως το 2029 χωρίς να υπάρχει ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.