E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Οι ημερομηνίες κλειδιά για λιανεμπόριο

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2021 | 08:17

Μπορεί η προχθεσινή και ειδικά η χθεσινή ημέρα να ήταν μονοθεματικές, προκαλώντας συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια λόγω της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και των εορτασμών για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ωστόσο τα βλέμματα μόνο πρόσκαιρα στράφηκαν μακριά από το επιδημιολογικό τοπίο.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αφού το τρίτο κύμα του κορωνοϊού χτυπά ανελέητα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα «μαθηματικά» της πανδημίας να δείχνουν πως θέλει ακόμη πολλή προσοχή. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε συζήτηση για τον εκπεφρασμένο σχεδιασμό επιστροφής στην κανονικότητα
έχει μπει για τα καλά στον «πάγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν μέσω της εθνικής εορτής, κατά δεκάδες έφταναν τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία, μεταφέροντας νέους ασθενείς. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν δυστυχώς τους 700, ενώ είναι ενδεικτικό ότι προχθές καταγράφηκαν 159 εισαγωγές μόνο στην Αττική. Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται πλέον μακρινός στόχος και αυτός της 5ης Απριλίου, αφού κυβέρνηση και επιστήμονες θεωρούν πως δεν επαρκεί ο χρόνος προκειμένου η ύφεση που πιθανολογείται πως θα εμφανιστεί στα κρούσματα τα επόμενα 24ωρα να αποτυπωθεί και στο ΕΣΥ.

Υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων θεωρείται δεδομένη η εισήγηση για παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Κατά τη σημερινή της τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή θα αξιολογήσει όπως κάθε Παρασκευή τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα εισηγηθεί το άνοιγμα κάποιας οικονομικής δραστηριότητας.

Η 29η Μαρτίου «κάηκε» ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να διεμήνυαν πως το καλεντάρι πλέον δείχνει 5 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να διστάζουν να βάζουν τον πήχη ακόμα πιο μακριά αφού κατανοούσαν ότι εάν χρειαστεί μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή έως τις 12 Απριλίου, δεν πρόκειται να βιαστούν για να διακινδυνεύουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, η ανάλυση των λυμάτων δείχνει, τουλάχιστον, μια τάση σταθεροποίησης. Τάση που πρέπει να εδραιωθεί για να αρχίσουμε να ελπίζουμε σε μείωση των κρουσμάτων και επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν κάνει σαφές πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα, αλλά την ίδια ώρα κάθε βήμα που επιλέγεται να γίνει έχει ως στόχο να μην μας φέρει προ πισωγυρίσματος. Κοινώς το δόγμα «ό,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει» παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, στο διάστημα που ακολουθεί οι επιστήμονες θα έχουν χρόνο να εξετάσουν και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από την μερική χαλάρωση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Τούτων δοθέντων, κάθε προγραμματισμός φαίνεται πως πλέον συμπαρασύρεται όσο το άνοιγμα του λιανεμπορίου καθυστερεί. Σχολεία, εστίαση και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα πρέπει να περιμένουν τα καταστήματα να σηκώσουν ρολά για να πάρουν και αυτά σειρά με ορίζοντα το Πάσχα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση επιθυμεί πριν το Πάσχα να δει την αγορά να λειτουργεί στο σύνολό της, έστω και υπό το καθεστώς αυστηρών περιορισμών.

Μιλώντας δε για περιορισμούς, ένας από τους στόχους είναι η απελευθέρωση μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα επέτρεπε στους πολίτες να κάνουν τις γιορτές τους στο χωριό. Όσο κι αν οι επιστήμονες έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο που έχει θέσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σύμφωνα με την οποία, δεν είμαστε σε θέση ακόμη να θέσουμε στόχους τόσο μακρινούς.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τήνος: Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τζιπ και το έριξαν σε αυλή σπιτιού

Ελλάδα Σήμερα

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί

Ιστορική συμφωνία: Η Νέα Καληδονία θα ανακηρυχθεί κράτος

Ελλάδα Σήμερα

Η Γαλλία και η Νέα Καληδονία κατέληξαν σε ιστορική συμφωνία: το υπερπόντιο έδαφος παραμένει γαλλικό αλλά αναγνωρίζεται ως νέο κράτος

Τροχαίο στο Κολωνάκι: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ‑ Στο ΚΑΤ έξι τραυματίες

Ελλάδα Σήμερα

Ελεύθερος ο 35χρονος παρκαδόρος - Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Φωτιά στο Αλιβέρι: Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Ελλάδα Σήμερα

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση

Προκλητική δήλωση Φάρατζ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν είχαν μείνει στην Ελλάδα δε θα υπήρχαν καν σήμερα»

Ελλάδα Σήμερα

Ο Νάιτζελ Φάρατζ υπερασπίζεται δημόσια την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Βίντεο‑ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του SUV στο Κολωνάκι

Ελλάδα Σήμερα

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του

Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά την απολογία της

Ελλάδα Σήμερα

Απολογήθηκε με υπόμνημα - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή τριών βρεφών όπως και για απόπειρα ανθρωποκτovίας κατά φίλης της

Απάντηση Αθήνας στη Λιβύη: «Ακυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ελλάδα Σήμερα

Διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα θα απαντήσει επίσημα στον ΟΗΕ στη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης, απορρίπτοντας κάθε διεκδίκηση που βασίζεται στο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο

Λιβύη: Με επίσημο έγγραφο στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη θαλάσσια οριοθέτηση της Ελλάδας

Ελλάδα Σήμερα

Η Λιβύη αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο τις διεκδικήσεις της βάσει του Τουρκολιβυκού Μνημονίου – Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Κολωνάκι: 12 οι τραυματίες από την τρελή πορεία τζιπ που έπεσε σε εστιατόριο

Ελλάδα Σήμερα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη - Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς από τους τραυματίες δεν κινδυνεύει

Ειρήνη Μουρτζούκου: Σήμερα η απολογία της στον ανακριτή Αχαΐας – Αποκαλύψεις προαναγγέλλει ο δικηγόρος της

Ελλάδα Σήμερα

Οι χειρόγραφες σημειώσεις και οι αποκαλύψεις για τον μικρό Παναγιωτάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.