Το Ever Given αποκολλήθηκε από τη Διώρυγα του Σουέζ
Δείτε βίντεο

Δημοσίευση 29/3/2021 | 08:23
Στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (29.03.2021), ύστερα από αδιάκοπες προσπάθειες ρυμουλκών και συνεργείων, το πλοίο Ever Given “ξεκόλλησε” από τα πλαϊνά της Διώρυγας όπου είχε “κολλήσει” και έγινε το πρώτο, μεγάλο, βήμα για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία. Για να υπάρξει η εξέλιξη αυτή χρειάστηκε να απομακρυνθούν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου από τις όχθες του καναλιού!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΑνοικτή ξανά από τις 20:00 η κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ 29/3/2021Το Ever Given είχε προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου, εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας
Την εξέλιξη, που θα φέρει ανακούφιση στην παγκόσμια οικονομία, μετέδωσε πρώτο το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και video που έχουν ανέβει στα social media, το Ever Given έχει μεν “ελευθερωθεί” αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ.
#BREAKING As the sun rises in Egypt, so too does the Ever Given. Six days after getting stuck bystander video shows the container ship once again floating. pic.twitter.com/Cv7vFTuBy3
— Mackay Taggart (@mackaytaggart) March 29, 2021
BREAKING : EVER GIVEN ship has been UNSTUCK & Moving into #Suez Canal after 6 Days!!
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) March 29, 2021
Egyptian crew managed to float it moments ago. It’s 5:42 am there: pic.twitter.com/GoMlYjQerL
The rescue mission to free the Ever Given has entered a critical phase, with salvage teams making another effort to pull out the ship after removing part of the Suez Canal’s bank.
— Bloomberg (@business) March 29, 2021
Here's the latest with the Suez Canal crisis https://t.co/3wQ6imKVPo