E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«The 12 Cellists» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου σε line streaming

Παρουσιάζουν μια μοναδική γιορτή γεμάτη διάσημες μελωδίες, στο Christmas Theater on line

«The 12 Cellists» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου σε line streaming
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/3/2021 | 10:25

Ζήστε την μαγεία της μουσικής με μια σπουδαία συναυλία από ένα  εκπληκτικό μουσικό σχήμα. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου παρουσιάζουν μια μοναδική γιορτή γεμάτη διάσημες μελωδίες, στο Christmas Theater on line! Αποκτήστε κωδικό, συνδεθείτε και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο με τους 12 εκπληκτικούς σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου!

Το βιολοντσέλο παράγει ένα ωραίο, δυνατό, εκφραστικό, πλούσιο και τραγουδιστό ήχο, που σε σχέση με τα άλλα έγχορδα βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φωνή. Για αιώνες οι συνθέτες το είχαν υποβιβάσει να υποστηρίζει τη μελωδία του βιολιού με τις χαμηλές του νότες. Όταν οι συνθέτες ανακάλυψαν την ομορφιά του ήχου του, το βιολοντσέλο άρχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από τη φόρμα της σονάτας και του κοντσέρτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα από τα πιο βασικά όργανα τόσο στη μουσική δωματίου όσο και στη συμφωνική ορχήστρα. Λόγω όμως της μεγάλης μουσικής του έκτασης, είναι εξίσου αξιόλογο και ως σόλο όργανο.

Σχεδόν 50 χρόνια πριν, το 1972, δημιουργήθηκε ένα μουσικό σχήμα που έδωσε νέα πνοή σε αυτό το υπέροχο μουσικό όργανο. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου αποφάσισαν να ενωθούν και να παρουσιάσουν σπουδαία ρεσιτάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας αποσπάσματα κλασικής μουσικής αλλά και διάσημα τραγούδια και μελωδίες, όλα με τον εξαιρετικό ήχο του βιολοντσέλου. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα.

Είτε παίζουν κλασική μουσική, τζαζ, τάνγκο ή αβάνγκαρντ, οι ακροατές γοητεύονται πάντοτε από το ευρύ φάσμα των μοναδικών και μεθυστικών ήχων. Οι 12 τσελίστες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχουν εκατομμύρια θαυμαστές που περιμένουν με αγωνία την επόμενη συναυλία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου αποφάσισε να παρουσιάσει τον «Ύμνο για 12 Βιολοντσέλα», έργο 57, του Julius Klengel και κάλεσε τους 12 τσελίστες από την Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η πρώτη τους συνύπαρξη ήταν καθοριστική και τους ενθάρρυνε να ξανακάνουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις μέχρι που ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο μουσικό σχήμα.

Το «12 Cellists» έρχεται στο Christmas Theater On Line και παρουσιάζει μια σπουδαία εορταστική συναυλία στην οποία θα ακούσουμε με ένα μαγικό και εντυπωσιακό τρόπο 12 βιολοντσέλα να παρουσιάζουν μελωδίες των Μπιτλς, του Μισέλ Λεγκράντ, του Άστορ Πιατσόλα, της Εντίθ Πιάφ, του Ντιούκ Έλιγκτον, του Θελόνιους Μόνκ, του Ένιο Μορικόνε, του Μωρίς Ραβέλ, του Κλοντ Ντεμπισί κ.α.

Στην συναυλία συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες η διάσημη γερμανίδα σοπράνο Ανετ Ντας και ο σπουδαίος τρομπετίστας Τιλ Μπρένερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σύγχρονων συνθετών που έχουν γράψει έργα ειδικά για το The 12 Cellists είναι οι Boris Blacher, Jean Fran?aix, Iannis Xenakis, Wolfgang Rihm, Brett Dean, Wilhelm Kaiser-Lindemann, Frangis Ali-Sade, Christian Jost, Kaija Saariaho και Tan Dun. Συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως πρεσβευτές του Βερολίνου και εμφανίστηκαν πολλές φορές στο Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Παλάτι. Τέλος έχουν κερδίσει 3 φορές το βραβείο Echo Klassik.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

THE 12 CELLISTS ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τους 12 σολίστες στο βιολοντσέλο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βερολίνου

CHRISTMAS THEATER On Line

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ON LINE:

Παρασκευή 23 Απριλίου στις 20.00

Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

 WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια μάγισα καταρράστηκε την ταινία ‑ Τα μάγια δεν έπιασαν, και τώρα θα απολαύσουμε και το sequel

Χτες

28 χρόνια μετά, οι μάγισσες που έγιναν cult επιστρέφουν – Όλα όσα ξέρουμε για το Practical Magic 2

Μάικλ Τζάκσον: Το σίκουελ αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές πλεκτάνες πίσω από τις κατηγορίες που τον κατέστρεψαν

Πριν 4 μέρες

Με τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον να πλησιάζουν, ο πρωταγωνιστής Τζαφάρ Τζάκσον αποκαλύπτει

Η αποτυχημένη ταινία με τη Julia Roberts που έβαλε μέσα την εταιρεία παραγωγής

Πριν 1 εβδομάδα

Μια από τις ταινίες της Julia Roberts δεν έφτασε στις καρδιές των ανθρώπων

5 ταινίες που ακολούθησαν πιστά τα αληθινά γεγονότα

Πριν 1 εβδομάδα

Η ιστορική ακρίβεια είναι κάποιες φορές πολύ σημαντική

Το ωραιότερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ για τον Δεκαπενταύγουστο

Πριν 1 εβδομάδα

Με μια από τις ωραιότερες ελληνικές φωνές

«Στάσου Μύγδαλα»: Αυτό που κανείς δεν ήξερε για την επική ατάκα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο Γιάννης Βόγλης θυμάται και μαθαίνουμε κι εμείς μαζί του

Η «αρρώστια» της Βλαχοπούλου που δεν έπεισε κανέναν και το φινάλε ταινίας που δεν ήθελε να παίξει

Πριν 1 εβδομάδα

Το παρασκήνιο από το φινάλε του «Ραντεβού στον αέρα» και η στιγμή που την «ξεσκέπασε» ο Δαλιανίδης

Οδύσσεια Νόλαν: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την ταινία – 7 στους 10 θεατές τη βαθμολογούν θετικά

Νέα πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research αποτυπώνει τις απόψεις των Ελλήνων για την επίδραση της ταινίας στην εικόνα της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς

Οι ελληνικές σειρές που έκαναν την υψηλότερη τηλεθέαση

Όταν οι σειρές της ελληνικής tv έκανα νούμερα που .. ζαλίζουν!

7 τραγούδια και οι αληθινές ιστορίες που τα δημιούργησαν

Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που τα κάνουν ακόμα πιο όμορφα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.