E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία: Επιστρέφουν τα φαντάσματα του παρελθόντος;

Η Deutsche Welle να κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της για επικίνδυνη ένταση

Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία: Επιστρέφουν τα φαντάσματα του παρελθόντος;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2021 | 19:31

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι συμπλοκές με τη βρετανική αστυνομία στο Μπέλφαστ, με την Deutsche Welle να κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της για επικίνδυνη ένταση και να διερωτάται αν επιστρέφουν τα φαντάσματα του παρελθόντος στη Βόρεια Ιρλανδία...

Το βράδυ του Σαββάτου μία ομάδα 30 έως 40 ατόμων έστησε οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε οχήματα, ενώ επιτέθηκε στην αστυνομία με ρίψη μολότοφ, τούβλων, μπουκαλιών και βεγγαλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί ότι από τα επεισόδια της Παρασκεύης σε Μπέλφαστ και Λόντοντερι τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί, ενώ το Σάββατο στα επείσοδια που έγιναν στη περιοχή του Νιούτον Άμπει τραυματίστηκαν άλλοι 15. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις οκτώ ατόμων, μεταξύ αυτών και τριών ανηλίκων 13, 14 και 17 ετών.

Οι διήμερες βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επέτειο της συμφωνίας του Mπέλφαστ ή της «Μεγάλης Παρασκευής» (Good Friday Agreement), η οποία σύμφωνα με τους «ενωτικούς», τους υποστηρικτές δηλαδή μίας ένωσης της Β.Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, παραβιάζεται από τη συμφωνία του Brexit και συγκεριμένα από το μέρος της συμφωνίας που αφορά το Πρωτόκολλο της Β.Ιρλανδίας, που υπονομεύει τη θέση της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημιουργεί φραγμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Στο στόχαστρο και το Σιν Φέιν

Οι διαδηλώσεις των «ενωτικών» συνδυάστηκαν και με την απόφαση να μην διωχθούν ποινικά οι 24 βουλευτές του κόμματος Σιν Φέιν, το οποίο υποστηρίζει την ένωση Βόρειας και Νότιας Ιρλανδίας και ουσιαστικά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τον περασμένο Ιούνιο οι βουλευτές είχαν παραβιάσει του περιορισμούς του lockdown πηγαίνοντας στην κηδεία του πρώην αρχηγού του IRA (Ιρλανδινός Δημοκρατικός Στρατός) Μπόμπι Στόρεϊ.

Σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί και η αστυνομία καλούν τον κόσμο να ηρεμήσει, καθώς «η βία δεν αποτελεί λύση». Οι νέες τριβές μεταξύ «ενωτικών» και «αποσχιστικών» προκαλούν έντονη ανησυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, καθώς ξυπνούν τον φόβο εξάπλωσης της βίας στη χώρα. Όλοι θέλουν να αποφύγουν την επανάληψη αιματηρών γεγονότων όπως τον Ιανουάριο του 1972, στη γνωστή σε όλους «Bloody Sunday».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Πριν 10 ώρες

Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Πριν 10 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Πριν 10 ώρες

Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Πριν 10 ώρες

Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 10 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Χτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.