E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκλογές στη Βουλγαρία: Κάλπες και σε νοσοκομεία για ασθενείς κορωνοϊού

Πώς διεξάγεται η ψηφοφορία εν μέσω πανδημίας

Εκλογές στη Βουλγαρία: Κάλπες και σε νοσοκομεία για ασθενείς κορωνοϊού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2021 | 19:51

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού να σαρώνει τη χώρα και «άρωμα» κατασκοπολογίας διάχυτο στη δημόσια σφαίρα, στήθηκαν σήμερα, Κυριακή 4 Απριλίου, οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία.

Το πρώτο, μεγάλο στοίχημα αυτών των εκλογών, είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων που υπολογίζονται κοντά στους 2.900.000, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε μερική καραντίνα και ο ιός «θερίζει» τον πληθυσμό -με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επισήμως, η Βουλγαρία κατέχει την τρίτη θέση στην ΕΕ και την 1η στα Βαλκάνια ως προς τη θνησιμότητα ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψηφοφορία σχεδιάστηκε να διεξαχθεί με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά ο φόβος μειωμένης προσέλευσης λόγω Covid-19 ήταν υπαρκτός.

Κάλπες στήθηκαν ακόμα και σε νοσοκομεία ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ για όσους, και είναι πολλές χιλιάδες, βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid 19, προβλέφθηκε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ως προς τις προβλέψεις, το κεντροδεξιό κόμμα του σημερινού πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, εμφανίζεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις να έχει προβάδισμα από πέντε έως επτά μονάδες έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ως βέβαιη θεωρείται η παρουσία στο νέο Κοινοβούλιο του νεόκοπου κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», του οποίου ηγείται ο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής Σλάβι Τριφόνοφ, του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών της τουρκικής μειονότητας, όπως και του σχηματισμού «Δημοκρατική Βουλγαρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοντά στο 4% που έχει ψηφιστεί ως το όριο εισόδου στη βουλή, κινείται και το κόμμα «Ενωμένοι πατριώτες», που συμμετείχε στον απερχόμενος κυβερνητικό συνασπισμό του Μπορίσοφ.

Με βάση τη διαγραφόμενη κοινοβουλευτική γεωγραφία, ο Μπόικο Μπορίσοφ, εφόσον πλειοψηφήσει το κόμμα του, θα χρειαστεί τουλάχιστον δυο συμμάχους για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, την τέταρτη κατά σειρά. Σε αυτούς δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους σοσιαλιστές που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη κυρίως στα μέσα ενημέρωσης και το Διαδίκτυο με ελάχιστες δημόσιες συγκεντρώσεις, στις οποίες τηρούνταν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Covid-19, όπως αναμενόταν, έβαλε τη σφραγίδα της στην προεκλογική συζήτηση, με τον Μπορίσοφ, πάντως, να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ότι αποκομίζει κέρδη από την έως τώρα αντιμετώπιση της πανδημίας και τους σοσιαλιστές να μην μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν την όποια δυσφορία των πολιτών γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, καθώς δεν κατέθεσαν πειστική εναλλακτική πρόταση στη μάχη κατά του ιού, επενδύοντας στον καταγγελτικό λόγο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μπορίσοφ και το κόμμα του διένειμαν προεκλογικά χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια για την οικονομική ανακούφιση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό «καύσιμο» προς την ψηφοφορία.

Στα όπλα του φιλοδυτικού πρωθυπουργού και η διαφαινόμενη προοπτική να ενταχθεί η Βουλγαρία εντός του 2003 στο ευρώ, γεγονός που προβλήθηκε ως τεράστια άλμα για την ευρωπαϊκή αναβάθμιση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, οι αρχές της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν «την αποκάλυψη μιας ακόμη υπόθεσης συλλογής πληροφοριών που αποτελούν κρατικό μυστικό προς όφελος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σε ανακοίνωση του βουλγάρικου ΥΠΕΞ αναφερόταν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών ξένων πρεσβειών που δεν συμβιβάζονται με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και χαρακτηρίζουμε αυτές τις υποθέσεις απαράδεκτες».

Οι Αρχές προέβησαν στη σύλληψη εν ενέργεια στρατιωτικών και αξιωματούχων των μυστικών τους υπηρεσιών, ενώ απέλασαν και δυο Ρώσους διπλωμάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονταν οι συλληφθέντες και οι δυο Ρώσοι που απελάθηκαν αφορούσαν στρατιωτικά μυστικά και απόρρητα σχέδια γύρω από την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και τον πολεμικό εξοπλισμό της χώρας.

Τη στήριξή του στη βουλγαρική κυβέρνηση ως προς τους χειρισμούς της σε αυτό το θέμα εξέφρασαν οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Βόρεια Μακεδονία, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ. Η Μόσχα απέρριψε κάθε εμπλοκή της και απέδωσε την όλη υπόθεση στο κλίμα ρωσοφοβίας, που κατ' εκείνη καλλιεργείται από τους δυτικούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί στην Πατησίων: Τραυματίστηκε καταστηματάρχης – Τρεις ύποπτοι πιάστηκαν μετά από καταδίωξη

Σήμερα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση μετά το αιματηρό περιστατικό – Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου ‑ Ποιοι ορίζονται αναπληρωτές

Σήμερα

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα γνωστοποίησε τους εκπροσώπους Τύπου της ΕΛΑΣ

Ο Oleksandr Usyk έγινε ξανά viral με εμφάνιση Βυζαντινού πολεμιστή στο ρινγκ

Σήμερα

Ο αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την έντονη θρησκευτική και ιστορική συμβολισμό της ενδυμασίας του στον αγώνα τίτλου κόντρα στον θρύλο του kickboxing Rico Verhoeven

Πέθανε ο ηθοποιός του «Emily in Paris», Πιερ Ντενί, έπειτα από μάχη με το σύνδρομο ALS

Σήμερα

Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός έχασε τη μάχη σε ηλικία 69 ετών

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Ο 10χρονος έπαιζε και έπεσε στο κανάλι, πώς έγινε η τραγωδία στις Σέρρες

Σήμερα

Συνελήφθη η μητέρα του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου που φέρεται να προχωρούσε σε ρευματοκλοπή, περνώντας καλώδιο μέσα από το νερό

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.