ΤΡΙΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Όχι επειδή έχουν άφθονο αλλά για καλό σκοπό

Πρόκειται για μια startup με έδρα την Μπογκοτά, η οποία χρησιμοποιεί φλοιούς από καφέ για την κατασκευή προκάτ κτιρίων για χρήση από οικογένειες αλλά και μαθητές. Συνδυάζει τον φλοιό του καφέ με ανακυκλωμένο πλαστικό ώστε να δημιουργήσει ένα υλικό με περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση.
Έτσι δεν μειώνονται μόνο τα απόβλητα από τις φυτείες καφέ αλλά βοηθάει στην δημιουργία μιας γρήγορης και απλής κατασκευής, που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει. Η δομή της κατασκευής των κτιρίων αυτών είναι τύπου «Do It Yourself» είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής της εταιρείας ώστε να παρέχει στέγαση σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα που ζουν σε φτωχές περιοχές της Κολομβίας.
Λόγω του χαμηλού κόστους και της απλής εγκατάστασης, η κυβέρνηση της χώρας επικοινώνησε με τη Woodpecker για να βοηθήσει τον κόσμο που χτυπήθηκε το 2020 από τον τυφώνα Iota. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις κατασκευές της ώστε να παράσχει γρήγορα στέγη και καταφύγιο σε πολίτες που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν αλλού.
Το σχέδιο της Woodpecker για μείωση της στεγαστικής ανασφάλειας στην Κολομβία αποδεικνύεται επιτυχημένο έως τώρα. Έχουν ήδη πουληθεί 2.600 σπίτια και ο στόχος συνεχώς αυξάνεται προς τα πάνω. Για να δείτε από πρώτο χέρι τα σπίτια, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας ΕΔΩ.
Σε βάθος ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και longreads. Ιστορίες με οπτική και τους ανθρώπους πίσω από τα γεγονότα, στο e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
BODY+MIND
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΤΑΞΙΔΙΑ
ΣΙΝΕΜΑ
ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ
STORIES