E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα τρία σενάρια για το Πάσχα

Αναζητείται το «κλειδί» για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τα τρία σενάρια για το Πάσχα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/4/2021 | 09:01

Τι λένε οι ειδικοί και τι ζητά η Εκκλησία

Την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, με 3.228 νέα κρούσματα, 73 νεκρούς και 776 διασωληνωμένους, κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών αναζητούν την απάντηση στο ερώτημα των πολιτών για το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αναμένει τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να μη ρισκάρει ενδεχόμενη περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και την αύξηση των διασωληνωμένων.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ξεκαθάρισε σε ερώτημα για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα: «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό». Μάλιστα, στο ερώτημα για το αν προτίθεται να λάβει απόφαση για ελεύθερες μετακινήσεις ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των ειδικών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η απάντηση είναι "όχι"».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι αναφορικά με το Πάσχα είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) Μετακινήσεις προς έναν μόνο προορισμό,

β) ταξίδι με αρνητικό self test,

γ) μετακινήσεις αναμεσά σε περιοχές με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα κριθεί το άνοιγμα των μετακινήσεων σύμφωνα με τον Βατόπουλο

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, εξηγεί ότι το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού κρίνεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες: «Αν έχουμε ένα ΡΤ κάτω από τη μονάδα, μια σταθερότητα στα κρούσματα και μια ελάττωση στην πίεση στο σύστημα υγείας, είναι κριτήρια τα οποία θα μπορούσε κανείς να τα χρησιμοποιήσει για να προτείνει μια μεγαλύτερη χαλάρωση το Πάσχα».

Όπως πρόσθεσε «η επιτροπή και όλοι δεν κοιτάζουν μόνο τα κρούσματα, είναι ένας συνδυασμός παραγόντων και σε αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον καιρό που ανοίγει και τη δυνατότητα να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους».

«Όχι» από Σαρηγιάννη για άνοιγμα το Πάσχα

Ελαφριά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στα τέλη Απριλίου δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος, ωστόσο, τάσσεται κατά του ανοίγματος το Πάσχα. «Η δικιά μου συμβουλή είναι να μην ανοίξουμε το Πάσχα. Με δεδομένο το να λειτουργήσει καλά το σύστημα με τα self test μπορούμε αναχαιτίζοντας το επιδημικό κύμα να φτάσουμε στα 2.000 – 2.500 κρούσματα τη μέρα το Πάσχα», σημειώνει.

Το αίτημα της Εκκλησίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αναφορικά με την Εκκλησία, οι ιεράρχες επιθυμούν να ανοίξουν οι ναοί κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

«Η ΔΙΣ αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, Αθηναγόρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.