E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Προκαλεί η Ελλάδα με στρατιωτικές ασκήσεις στη Χίο»

Η συνήθης εκπαίδευση μονάδων στη Χίο, θεωρείται...«προβοκάτσια» για την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ!

«Προκαλεί η Ελλάδα με στρατιωτικές ασκήσεις στη Χίο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/4/2021 | 11:07

Η συνήθης εκπαίδευση μονάδων της 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Χίο, αποτελούν νέα … «προβοκάτσια» για την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

Με τον πηχυαίο τίτλο: «Νέα προβοκάτσια από την Ελλάδα. Έβγαλαν στρατό και θωρακισμένα οχήματα σε νησί που βρίσκεται στα 6 χλμ από την Τουρκία» η εφημερίδα αντιστρέφει για μία ακόμη φορά την πραγματικότητά, κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, παρά τις τουρκικές «εκκλήσεις» για διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα απέναντι στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κάθε ευκαιρία προτιμά να κλιμακώνει την ένταση. Τον περασμένο Φεβρουάριο όταν το ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ που έκανε τεχνικές και επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο υπέστη παρενόχληση από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας» αναφέρει το δημοσίευμα κάνοντας αναφορά στις ασκήσεις της 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Χίο και επαναλαμβάνοντας τα περί «αποστρατικοποιημένου» καθεστώτος του νησιού.

«Τον περασμένο μήνα η Ελλάδα συνέχισε τις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης, καθώς ειδικές δυνάμεις της πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές βολές στο νησί Χίος. Ο ελληνικός στρατός συνεχίζοντας τις προβοκάτσιες του, έβγαλε στρατό και θωρακισμένα οχήματα στο νησί Χίος που απέχει 6 χιλιόμετρα από τον Τσεσμέ της Σμύρνης και άρχισε άσκηση. Στα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media διακρίνονται θωρακισμένα οχήματα να κινούνται στο νησί που έχει αποστρατικοποιημένο στάτους» έγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοσίευμα καταλήγει, παρουσιάζοντας την Τουρκία ως φιλειρηνική χώρα που επιδιώκει τον διάλογο και ως «κακό» παιδί της περιοχής την Ελλάδα: «Η Τουρκία όπως έκανε και πριν από τις συνομιλίες έτσι και τώρα στο τραπέζι σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως υποστηρίζει την διπλωματία και επιθυμεί τη μείωση της έντασης σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Αλλά η ελληνική πλευρά με την στάση της στις εν λόγω περιοχές και με τον παράνομο εξοπλισμό στα νησιά υπονομεύει τις προσπάθειες εξομάλυνση».

Όλα αυτά πριν από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, την Πέμπτη στην Άγκυρα για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.