E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονίζει ο Γρηγοράκος για την μάχη με τον κορωνοϊό

Ήμουν δύο μήνες στην εντατική, έχασα 42 κιλά

Συγκλονίζει ο Γρηγοράκος για την μάχη με τον κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/4/2021 | 10:19

Για την πολύμηνη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος στο MEGA το πρωί της Τετάρτης. Ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού. Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο κ. Γρηγοράκος. «Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία» είπε.

Πώς κόλλησε

Ο πρώην υπουργός και γιατρός περιγράφοντας το πώς κόλλησε κορωνοϊό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει. «Δουλεύω σε ιδιωτική μονάδα. Πήρα ένα περιστατικό από τροχαίο το οποίο είχε αρνητικά τεστ. Κάναμε ό,τι έπρεπε και προφυλαγμένοι, ήταν νέο παιδί, 38 χρονών. Μετά από δύο μέρες το δικό μας PCR βγήκε θετικό, το πάθαμε εγώ και η νοσηλεύτρια. Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».

Το μήνυμα για τον κορωνοϊό

O ίδιος πάντως θέλησε να μιλήσει για να δώσει ένα μήνυμα στους «φίλους, συμπατριώτες, αρνητές του εμβολίου και αμφισβητίες του κορωνοϊού, να μη δίνουν την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας. Ο ιός αυτός έχει φοβερό ένστικτο επιβίωσης, μεταλλάσσεται. Πρέπει να αναπτύξουμε το αίσθημα επιβίωσης, δημιουργώντας μηχανισμούς».

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο, Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.