E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εστίαση: Ενστάσεις για το άνοιγμα μετά το Πάσχα

Γιατί αντιδρούν οι καταστηματάρχες

Εστίαση: Ενστάσεις για το άνοιγμα μετά το Πάσχα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2021 | 08:30

Ο κύβος ερρίφθη και έξι μήνες μετά η εστίαση θα ανοίξει και τα εστιατόρια θα σερβίρουν και πάλι πελάτες στις 3 Μαΐου. Η επιτροπή των ειδικών έκανε την εισήγησή της και η κυβέρνηση την αποδέχθηκε. Και ενώ όλοι θα περίμεναν οι εστιάτορες να δεχθούν αυτή την απόφαση με ικανοποίηση, εντούτοις το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Πιστεύουν πως είναι μία βιαστική απόφαση η οποία δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και εκτός των άλλων θέτει σε κίνδυνο το μεγάλο στοίχημα της χώρας που είναι ο τουρισμός και μαζί με αυτόν και η εστίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι του κλάδου των εστιατορίων εκτιμούν, ότι αφού χάνεται η περίοδος του Πάσχα που για κάποιες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγο για τόση βιασύνη. Αντίθετα οι εκπρόσωποι των καφέ είδαν την απόφαση, μάλλον με ανακούφιση.

Επιχειρηματίες αντιτείνουν ότι η καλύτερη δυνατή λύση θα ήταν η εστίαση να επαναλειτουργήσει στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερις είναι οι βασικές ενστάσεις που βάζουν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι του κλάδου, όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από την ΓΣΕΒΕΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ)

Παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα προς διερεύνηση, τα οποία εκτιμά ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ έχει ανακοινωθεί η ενίσχυση της εστίασης με το 7% του τζίρου του 2019, εντούτοις δεν έχει ανοίξει καν η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, κάτι που σημαίνει ότι είναι τεχνικά αδύνατο να έχει δοθεί η ενίσχυση, ή έστω ένα μέρος αυτής έως την επομένη του Πάσχα. Οι ενημέρωση που υπάρχει πάντως είναι ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο, άγνωστο όμως πότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη ένσταση έχει να κάνει με το γεγονός η ημέρα ανοίγματος έρχεται μετά από 3ήμερη αργία, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, οι επιχειρήσεις να έχουν ομαλό εφοδιασμό, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα και να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Η 3η ένσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ανακοινώνεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε μια περίοδο που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί, αντίθετα βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η τελευταία είναι το θέμα το ωραρίου. Οι εκπρόσωποι του κλάδου θεωρούν ότι ακόμη και μετά την διεύρυνση του ωραρίου στις 23:00 υπάρχει θέμα, αφού στη καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να φύγει ο πελάτης στις 22:30 από το κατάστημα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι θα νυχτώνει πλέον στις αρχές Μαΐου στις 21:00, είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα. Επίσης σημειώνουν ότι δεν είναι γνωστό με τι κωδικό να πηγαίνει ο πελάτης για φαγητό.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, αφού όπως σημειώνουν άλλοι εκπρόσωποι του κλάδου, θα πρέπει να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις σε μία ευαίσθητη περίοδο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 7 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 7 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Χτες

Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.