E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τελειώνει το 13033 για τις μετακινήσεις

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Τελειώνει το 13033 για τις μετακινήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2021 | 12:36

Η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ο κ. Γεωργιάδη ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Συμπλήρωσε, δε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από καταστηματάρχες της εστίασης, ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.

Ο υπουργός, εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα των εμβολιασμών, προτρέποντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν εμβολιαστούμε όλοι μέσα σε 1 μήνα θα έχουν ανοίξει τα πάντα.

Αποκάλυψε δε, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι προβληματίζει τους επιχειρηματίες

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, κατά το πρώτο διάστημα τουλάχιστον θα λειτουργήσουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι με συγκεκριμένες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και κατά πάσα πιθανότητα έως 4 άτομα ανά τραπέζι, όπως γράφει και το newmoney.gr

Οι επιχειρηματίες του κλάδου αναμένουν να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες, τα μέτρα καθώς και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το ωράριο φαίνεται να προκαλεί προβληματισμό στους επαγγελματίες, με δεδομένο ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα εστίασης θα κληθούν να κλείσουν το αργότερο στις 10.30. Με βάση και την εμπειρία του φθινοπώρου, αναμένεται να περιορίσει τη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων.

Μιλώντας νωρίτερα σον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ωράριο επισημαίνοντας ότι «το ωράριο λειτουργίας εώς τις 11 μμ είναι νωρίς και πρέπει να αλλάξει». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι «καλώς άνοιξε η εστίαση αλλά είναι λάθος η μέρα», και πρόσθεσε «εγώ θα ανοίξω στις 15 Μαΐου να ζεστάνει ο καιρός και να μπορεί ο κόσμος να κάθεται με ασφάλεια έξω».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ώρες κοινής ησυχίας: Τι ισχύει για το καλοκαίρι του 2025

Πριν 10 ώρες

Τι απαγορεύεται να κάνεις τις συγκεκριμένες ώρες

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά στη Ριτσώνα

Πριν 10 ώρες

Μήνυμα του 112 για επικίνδυνους καπνούς

Γιώργος Κιμούλης: Καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση έπειτα από μήνυση της Ζέτας Δούκα

Πριν 10 ώρες

Στον ηθοποιό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ

Η Ρωσία προσκαλεί αντί ‑ woke πολίτες από τη Δύση: Τι είναι η «Βίζα Κοινών Αξιών» και σε τι αποσκοπεί

Πριν 10 ώρες

Με το πρόγραμμα «Βίζα Κοινών Αξιών», η Ρωσία θέλει να προσελκύσει ανθρώπους από δυτικά κράτη που θέλουν να μεταναστεύσουν στη χώρα

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Χτες

Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Χτες

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το δίχρονο παιδί του

Χτες

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε χώρο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητο

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία

Χτες

Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Χτες

Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Εντοπίστηκε νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο στην Καστοριά

Χτες

Η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα

Καστοριά: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκουδάκι 6 μηνών

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη αρκούδα που εντοπίζεται νεκρή τους τελευταίους τρεις μήνες στην Π.Ε. Καστοριάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.