Από... μάτια, κόκκαλα και δόντια ζώων φτιάχνεται το κεμπάπ!
Σύμφωνα με βρετανική έρευνα...
Μερικές φορές καλύτερο είναι να μη γνωρίζει κανείς από τι είναι φτιαγμένο αυτό που πρόκειται να καταναλώσει.
Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που επικαλείται ιταλικό δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, το λαχταριστό κεμπάπ, που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύεται ότι δεν είναι λιχουδιά…
Πνεύμονες, καρδιά, γλώσσα, μάτια, κόκκαλα, υπολείμματα από κρέας, λίπος, αλλά και μεγάλες δόσεις από το βακτήριο Escherichia coli, που συναντάται στο έντερο και τα κόπρανα, φαίνεται πως αποτελούν τα κύρια συστατικά για τα ζουμερά κεμπάπ που σερβίρονται στη Μεγάλη Βρετανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί το 50% του κεμπάπ να περιέχει κρέας από κοτόπουλο ή μοσχάρι, όμως για το 9% δεν μπορούσε να ανιχνευθεί η ταυτότητα του κρέατος.
Πέρα από αυτό, οι μελετητές κατέληξαν ότι μια μερίδα κεμπάπ καλύπτει το 98–277% της ημερήσιας διατροφικής μας ανάγκης σε αλάτι, ότι έχει 1.000–1.990 θερμίδες και ότι περιέχει 148–346% της ημερήσιας ανάγκης μας σε λιπαρά.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα στοιχεία, σε πολλές περιπτώσεις οι Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν βακτήρια, όπως το Escherichia coli και τον σταφυλόκοκκο.