E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Γιατί ανοίγουν τώρα τα πάντα

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha: Η Νέα Σμύρνη ήταν λάθος

Μητσοτάκης: Γιατί ανοίγουν τώρα τα πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2021 | 19:37

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις στα σπίτια τονίζοντας πως είναι καλύτερα ο κόσμος να βρίσκεται οργανωμένα σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως ο λόγος που γίνεται τώρα το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι γιατί «πιστεύουμε ότι αυτό είναι το επιδημιολογικά σωστό. Η εμπειρία μας λέει ότι όταν ανοίγουμε ελεγχόμενα ο κόσμος συμμορφώνεται στα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γίνονται συγκεντρώσεις σε σπίτια. Προτιμώ να βγει κάποιος και να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα παρά να το κάνει σε ένα σπίτι χωρίς μέτρα».

Για τα κορονοπάρτι στις πλατείας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνονται στα μέτρα. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τη λογική της καταστολής. Γι αυτό οι παρεμβάσεις ήταν περιορισμένες.

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, αστοχία. Η εμπειρία έδειξε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή. Κάνω έκκληση να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλώ τους νέους να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στο να δημιουργηθεί ένα κίνημα εμβολιασμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, λέγοντας: «Η περίπτωση αυτή ήταν ένα λάθος, μια αστοχία, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί. Η εικόνα που παρουσιάζεται περί αστυνομικού κράτους είναι αστεία».

Απαραίτητο το Πάσχα στο σπίτι

«Απαραίτητο να πάρουμε αυτή την απόφαση. Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στις 3 Μαίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο στις 23:00.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Το 2021 δεν είναι 2020. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα γνωρίζαμε. Τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια. Τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Έχουμε περάσει 14 μήνες σε καθεστώς περιορισμών. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο. Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει 2 εβδομάδες ακόμα».

«Οσοι φοβούνται τα εμβόλια, ας πάνε μια βόλτα στις ΜΕΘ»

«Οσοι αρνούνται ή φοβούνται τα εμβόλια ας πάνε μια βόλτα στις ΜΕΘ, είναι δράμα να γνωρίζεις ότι μπορεί να σωθείς από τον ιό και να μην κάνεις το εμβόλιο. Ο μόνος τρόπος να τελειώσουμε με την πανδημία, είναι το εμβόλιο» είπε και απευθύνθηκε προσωπικά στους πολίτες: «Αφήστε στην άκρη τα lockdown σκεφτείτε τον εαυτό σας. Θέλετε να μπείτε στο νοσοκομείο ή στην εντατική, ενώ με ένα απλό τσίμπημα μπορείτε να το αποφύγετε;». Επίσης ευχαρίστησε δημοσίως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο οποίος «με θάρρος δύο φορές δημοσίως, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν». «Είναι πιο πιθανό να τρακάρεις πηγαίνοντας για τοι εμβόλιο παρά να έχει παρενέργειες και σίγουρα πολύ πιο πιθανό είναι να πας εντατική ή να πεθάνεις αν δεν το κάνεις».

«Το φθινόπωρο θα ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει «από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να ανοίξει η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων πρώτης γραμμής, ιδίως στους υγειονομικούς». Διευκρίνισε δε ότι η σχετική συζήτηση μεταξύ φορέων και κομμάτων θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί με απόφαση - όποια και αν είναι αυτή - το φθινόπωρο. Επεσήμανε ωστόσο ότι ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το πώς πάμε σε άνοιγμα δεδομένων των κρουσμάτων και των θανάτων και διασωληνωμένων, είπε ότι η τάση είναι καθοδική στον δείκτη θετικότητας και πως κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, βοηθά και ο καιρός» είπε και πρόσθεσε πως η αγορά ανοίγει συντεταγμένα και κανόνες. «Είναι ένα στοίχημα υπευθυνότητας για όλους» σημείωσε.

Μητσοτάκης: Μόνο ο Φίλης έκανε αντιπολίτευση ουσιαστική

«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει κάθε μέρα το αντίθετο, αλλά να βοηθά να πείσει συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε αντιπολίτευση: Ο Νίκος Φίλης ο οποίος έκανε μια ανάρτηση ότι εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και καλούσε τον κόσμο να το κάνει γιατί είναι ασφαλές. Δεν έχω δει άλλη τέτοια δήλωση».

Τι έγινε με Δένδια-Τσαβούσογλου

Ερωτηθείς για το τι συνέβη στην Αγκυρα με την αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου απάντησε: «Ηταν άψογος ο χειρισμός του κ. Δένδια. Απάντησε στον κ. Τσαβούσογλου με ευπρέπεια και ευγένεια». Πρόσθεσε δε ότι είχε δώσει ρητή εντολή τον Ελληνα ΥΠΕΞ: «Δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη» αλλά απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το πλαίσιο διαλόγου υπάρχει, τα ΜΟΕ υπάρχουν και ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Απέφυγε επίσης να απαντήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων επαναλαμβάνοντας ότι θα εξακολουθήσει και αν υπερασπίζεται

Στην πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Ερντογάν είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να βρούμε ένα modus vivendi μεταξύ Ελλάδας-Τουρκία. Ερωτηθείς εάν του έστειλε κάποιο μήνυμα μέσω του κ. Δένδια είπε
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-synenteyxi-ston-alpha

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.