E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πανελλήνιες 2021: Τι θα γίνει αν ένας μαθητής νοσήσει εν μέσω εξετάσεων

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Πανελλήνιες 2021: Τι θα γίνει αν ένας μαθητής νοσήσει εν μέσω εξετάσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/4/2021 | 11:42

Για τρόπο επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων στις 10 Μαΐου αλλά και τις Πανελλήνιες μίλησε το πρωί της Κυριακής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός τόνισε στο Mega πως η επιστροφή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα γίνει με «προϋπόθεση τον προηγούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο», δηλαδή με self-tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Η παροχή των τεστ σε μαθητές και λοιπούς, θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει τώρα με τα λύκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα self-tests θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με τους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται μέσω του ΑΜΚΑ, ενώ και με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα «self-testing.gov.gr». Oι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Oι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά. Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Πολύτιμο εργαλείο τα self-tests – Τι ισχύει με τα κρούσματα στα σχολεία
Διευκρινήσεις έδωσε η υπουργός και σχετικά με τον αριθμό των νοσούντων από κορωνοϊό μαθητών, όπως αυτός καταγράφεται από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που υπάρχουν στα σχολεία δεν ανησυχούν, με τα self-tests να αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο. «Η αξία του self-test είναι να εντοπίζει πιο νωρίς τυχόν ασυμπτωματικούς ασθενείς».

«Την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησαν τα λύκεια, στην πλατφόρμα του self-test υπήρχε μόνο η σχολική κοινότητα λυκείων. Τη 2η εβδομάδα μπήκαν και άλλο 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άρα μπήκε ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός και πράγματι τα κρούσματα ήταν περισσότερα αφού η βάση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, το αντίθετο», τόνισε η υπουργός.

Παράταση σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες. Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία αναμένεται έτσι να ολοκληρώνουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγνωστο παραμένει αν τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, με την κ. Κεραμέως να σημειώνει ότι «είναι ακόμη νωρίς» για αυτές τις αποφάσεις».

«Όλα εξετάζονται, ωστόσο τώρα προτεραιότητά μας είναι πώς θα συνεχιστεί και πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά». Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα ακολουθήσουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Έχει δοθεί ήδη πράσινο φως για κατατακτήριες μετά τις 20 Μαΐου», είπε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, «άρα σιγά σιγά επιστρέφουμε και εκεί σε μία κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι το εαρινό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί με εξ’ αποστάσεως μαθήματα. Κλείνοντας, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι το voucher για ψηφιακό εξοπλισμό μαθητών προχωρά κανονικά, ενώ και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. «Έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 58% των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Σήμερα

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Υποχρεωτική παύση εργασιών και τηλεργασία

Σήμερα

Θα υπάρξει απαγόρευση εξωτερικών εργασιών και συγκεκριμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με χειρωνακτικές εργασίες από τις 12:00 μέχρι τις 17:00

Επιβατηγό πλοίο έπιασε φωτιά στην Ινδονησία – Τουρίστες πηδούν στη θάλασσα να σωθούν

Σήμερα

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή τριών πολεμικών πλοίων

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα των 750 ευρώ ‑ 170.000 δικαιούχοι

Σήμερα

Συνολικά 170.000 εργαζόμενοι και ανέργοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από μια επιταγή της ΔΥΠΑ ύψους 750 ευρώ, μέσα από το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης και επανακατάρτισης

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Σήμερα

Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Σήμερα

Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Σήμερα

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σήμερα

Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Σήμερα

Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Σήμερα

Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.