E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπόρις Τζονσον: «Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!»

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο, διαψεύδει το δημοσίευμα της Daily Mail για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Μπόρις Τζονσον: «Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/4/2021 | 14:17

«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Την εμπρηστική αυτή δήλωση φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον αφότου είχε επιβληθεί στη χώρα ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας «DailyMail», την ώρα που μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού με το άλλοτε δεξί του χέρι, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της Daily Mail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Η απογοήτευση του Τζόνσον για ένα τρίτο lockdown ήταν έκδηλη, όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Η φράση αυτή φέρεται να ειπώθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Μάικλ Γκόουβ τον προειδοποίησε ότι χωρίς ένα lockdown τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι πολίτες θα πέθαιναν σε διαδρόμους και σε πάρκινγκ νοσοκομείων, καθώς και ότι θα χρειαζόταν η παρέμβαση του στρατού.

Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα ψέμα», η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει πως, ο πρώην «εγκέφαλος» της εκστρατείας του Brexit και μετέπειτα δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ είναι έτοιμος να κατηγορήσει το πρώην αφεντικό του ότι αγνόησε συστάσεις να κλείσει τα σύνορα ώστε να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κάμινγκς είχε γράψει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τζόνσον είχε ένα «μυστικό σχέδιο» να ζητήσει από δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς έγραψε ότι είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ανήθικο, ανόητο, πιθανώς παράνομο» και προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι η ανακαίνιση που φέρεται να κόστισε περίπου 200.000 λίρες πληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση της χώρας ζητά να παρουσιαστούν στοιχεία για τις δαπάνες και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις με έκτακτη ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι η υπόθεση «βρωμάει».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.