E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χανιά: Πάνω από 500 θάνατοι εξετάζονται στο γηροκομείο

Νέες μαρτυρίες «γροθιά» στο στομάχι

Χανιά: Πάνω από 500 θάνατοι εξετάζονται στο γηροκομείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/4/2021 | 20:24

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο, στα Χανιά, που λειτουργούσε 11 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, που προβλήθηκε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ζητούμενο τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την ελληνική Δικαιοσύνη είναι να διευκρινιστεί πόσοι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θάνατοι που εξετάζονται ξεπερνούν τους 500.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 68 άνθρωποι, όλοι από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Νέες μαρτυρίες που σοκάρουν

Η κυρία Ελένη μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για την επιδείνωση της εικόνας της μητέρας της μέσα σε 11 μήνες. «Δεν είχε τίποτα, δεν έπαιρνε χάπια, μόνο που και που για την πίεση. Ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και πονούσαν τα πόδια της. Αναγκάστηκα να την πάω εκεί για λίγο καιρό, επειδή ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να τη φροντίσω».

«Μόνη της ζούσε. Αλλά έπεσε κι έσπασε την λεκάνη της γι’ αυτό την πήρα εγώ. Μετά από 3 χρόνια που αρρώστησα εγώ, την πήγα στην “Αγία Σκέπη”. Την είχα κάνει να περπατάει. Είχα πει στην κυρία Γεωργία που ήταν διευθύντρια ότι περπατάει. Ένα μήνα μετά, που πήγα να τη δω, της είχαν βάλει καθετήρα. Ποτέ πριν δεν είχε καθετήρα. Ήταν συνεσταλμένη και τη ρωτούσα “περνάς καλά;” μου έλεγε “καλά περνάω” δεν μας έλεγε τίποτα. Μόνο μια φορά εκμυστηρεύτηκε ότι την κλείνουν σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και την αφήνουν εκεί μόνη της. Μια φορά πήγαμε να τη δούμε βρώμαγε γιατί δεν πήγαινε κανένας να την καθαρίσει. Όταν πήγα να παραπονεθώ μου είπε η διευθύνουσα ότι τίποτα από όσα σας λέει δεν είναι αλήθεια γιατί έχει άνια. Η παθολόγος που την παρακολουθούσε μου είπε ότι δεν έχει άνοια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε φορά που πηγαίναμε της κρατούσαμε τον καφέ της και κάτι να φάει, μας έλεγε “μην μου τα αφήνετε γιατί μου τα παίρνουν”. Η ντουλάπα της, τα ρούχα που είχα πάει εκεί, ήταν άδεια. Παπούτσια το ίδιο. Πήγα αγόρασα νέα ρούχα, ξαναπάω, την άλλη φορά πάλι άδεια η ντουλάπα».

«Στο σώμα της είχε κοκκινίλες. Είχε πάθει και ψωρίαση εκεί μέσα. Και ουρολοίμωξη», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για τέρατα. Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα», δήλωσε ο γιος της 85χρονης που πέθανε στο συγκεκριμένο γηροκομείο, πριν από ένα χρόνο. Την εκταφή της σορού της μητέρας του πριν από λίγες μέρες, διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως είπε έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 85χρονη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως είπε ο γιος της, μετά τις πρώτες ημέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά. Τον περασμένο Μάιο ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Οι υπεύθυνοι όπως λέει δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο.

Για όσα βίωσε η μητέρα της μέσα στο γηροκομείο των Χανίων, που εξετάζεται από τις Αρχές, μίλησε στο LIVE NEWS η κυρία Σοφία.

Όπως ανέφερε πήγε τη μητέρα της με ψυχιατρικά προβλήματα, όχι παθολογικά, τον Οκτώβριο του ’19 σε ηλικία 60 ετών. «Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες δεν είχε επαφή» σημείωσε η κυρία Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της σε ένα καρότσι στο υπόγειο, δεμένη, μαζί με άλλους 20 τρόφιμους του γηροκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όταν ζητούσε να δει το γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Πριν 9 ώρες

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Χτες

Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.