E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό

Ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/4/2021 | 21:48

Η έκθεση της τροχαίας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του 40χρονου - Και ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού - Οι αστυνομικοί κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο κάνοντας επιτόπιες δοκιμές


Η έκθεση της τροχαίας και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, που βρέθηκαν στο Βαθύ Σέλι της Γαύδου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο του γκρεμού, όπου έχασε την ζωή της η γλυκιά Κορίνα από την Κέρκυρα, διαψεύδουν τον 40χρονο φίλο της και οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά από κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το protothema.gr είχε σταθεί σε δυο βασικά θέματα που απασχολούσαν τις έρευνες, το ένα είχε να κάνει με το κιβώτιο των ταχυτήτων που είχε βρεθεί στην 2α θέση και που δημιουργούσε το μέγα ερώτημα αν τελικά το όχημα ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο. Οι αρχές κατάφεραν και έλυσαν τον γρίφο αυτό με επιτόπιες δοκιμές. Έτσι απέδειξαν πως εξαιτίας ενός υδροφόρου σωλήνα που υπάρχει στην έναρξη του γκρεμού και έχει διάμετρο όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κύλησε από μόνο του όντας σταματημένο.

Οι αξιωματικοί σπρώξανε επίσης το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο χωρίς να πατήσουν το γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει προ του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς δεν υπερπήδησε το σωλήνα και στην συνέχεια εκείνο έσβησε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν κι όταν έβαλαν δευτέρα ταχύτητα, χωρίς να πατήσουν και πάλι καθόλου το γκάζι. Για να υπερπηδηθεί λοιπόν ο σωλήνας το πόρισμά των ειδικών απέδειξε πως κάποιος πάτησε γκάζι εν κινήσει. Με άλλα λόγια κανένα χειρόφρενο δεν λύθηκε από μόνο του και κανένα αυτοκίνητο δεν κύλησε χωρίς λόγο στο γκρεμό, όπως υποστήριξε αρχικά ο 40χρονος στις καταθέσεις του.

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολούσε τις αρχές ήταν το κατά πόσο η οδική συμπεριφορά του 40χρονου την ώρα του τροχαίου ήταν η απαιτούμενη. Το ερώτημα αυτό λύθηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις του, οι οποίες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των ειδικών ως προς την ύπαρξη μεταβολιτών που προέρχονται από ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του, τόσο κανναβιδοειδών, όσο και άλλων ουσιών που παραπέμπουν σε ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 40χρονος τόσο εκείνος όσο και η Κορίνα είχαν ρίξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τα καθίσματα, με αποτέλεσμα την κρίσιμη εκείνη ώρα τα πόδια του, να μην φτάνουν στα πεντάλ προκειμένου να πατήσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια το φρένο. Αυτός είναι ένας ακόμα ισχυρισμός του ο οποίος επίσης καταρρίφθηκε από το πόρισμα της τροχαίας καθώς τα καθίσματα ήταν όρθια και όχι κεκλιμένα σε ύπτια θέση όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός. Το δικό του κάθισμα ήταν σε όρθια θέση, ενώ του συνοδηγού πολύ ελαφρώς κεκλιμένο, όπως είναι πάντα ένας συνοδηγός σε θέση ταξιδιού, με 5 μόλις μοίρες κλίση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Σήμερα

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σήμερα

Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Σήμερα

Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σήμερα

Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Σήμερα

Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Σήμερα

Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.