E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Χτίζουν» ανοσία οι 30 ‑ 39: 200.000 ραντεβού για εμβόλιο σε μια μέρα

Έρχεται και η σειρά των 18 άνω

«Χτίζουν» ανοσία οι 30 ‑ 39: 200.000 ραντεβού για εμβόλιο σε μια μέρα
Photo by Gustavo Fring from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/4/2021 | 12:10

«Σπάνε» κάθε ρεκόρ οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 που «τρέχουν» να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της Covid-19. Μέσα σε μια μέρα, την πρώτη που άνοιξε η πλατφόρμα, έγιναν 200.000 ραντεβού!

Η πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 οι 30-39 άνοιξε τη Μεγάλη Τρίτη (επίσημα, γιατί όσοι είχαν άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα το βράδυ της Μ. Δευτέρας) και μέσα σε μια μέρα κλείστηκαν 200.000 ραντεβού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σήμερα (28.04.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σήμερα, είπε, θα ξεπεραστούν τα 3 εκατ. εμβολιασμοί.

«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500.

Εκτίμησε πως έχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα, καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.300.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Μεγάλη Πέμπττη, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο οι ηλικίες 40-44 και το Μεγάλο Σάββατο οι 44-49.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχεται και η σειρά των 18 άνω

Από τα μέσα Μαΐου ελπίζουν στο υπουργείο Υγείας ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους 18 έως 29.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού νωρίς, για να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 9 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 9 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Πριν 9 ώρες

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 9 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 9 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Ανω Λιόσια: Σοκαριστικό τροχαίο στη Φυλής ‑ Μία 17χρονη νεκρή και τρεις τραυματίες

Πριν 9 ώρες

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα – Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Χτες

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Χτες

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.