E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπλόκο στα διόδια: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί

Έλεγχοι παντού και σήμερα

Μπλόκο στα διόδια: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/4/2021 | 09:12

Αυστηροί είναι από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής εν όψει του Πάσχα τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, των Αφιδνών και των Μαλγάρων όπως επίσης και σε ΚΤΕΛ και Προαστιακό.

Η κίνηση είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί και όπως κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα έχουμε και σήμερα πισωγυρίσματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους εκατοντάδες οδηγοί που δεν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακινήσεις με τους άνδρες της Τροχαίας να ψάχνουν ακόμη και σε... πορτ παγκαζ για να δουν αν υπάρχουν αποσκευές!

Ήδη παρά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα για να βγουν εκτός Αθήνας ακόμη και για λίγες ημέρες είτε χρησιμοποιώντας κάποια βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου ή δηλώνοντας μόνιμη κατοικία στο... χωριό! Το... αρνί ή οι πολλές αποσκευές φυσικά προδίδουν τις προθέσεις τους στους αστυνομικούς.

Με σαρωτές εγγράφων (scanner) γίνονται από χθες οι έλεγχοι των εγγράφων των οδηγών που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους αστυνομικούς στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος των ελέγχων μέσω σαρωτών είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης με την αξιοποίηση κάθε δημόσιας πηγής και δεδομένων.

Φυσικά οι αστυνομικοί από τη Μεγάλη Δευτέρα έχουν ακούσει όλων των ειδών τις δικαιολογίες είτε από οδηγούς είτε από άτομα που επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ και προσπάθησαν να «περάσουν» διακριτικά από τον αστυνομικό έλεγχο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς»
, είπε χθες στο MEGA ο αστυνομικός υποδιευθυντής – διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας. Όπως εξήγησε ο κ. Μπούσκας, «ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από την αρχή της εβδομάδας οι έλεγχοι στα διόδια μπορεί να ήταν αυστηροί, ωστόσο πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την απουσία αστυνομικών και βγήκαν εκτός Αττικής με άλλους τρόπους. Ειδικότερα πολλοί χρησιμοποίησαν προαστιακό ή τρένο αλλά και αεροπλάνο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη στα διόδια των Μαλγάρων, είχαν περάσει περίπου 9.913 οχήματα προς Θεσσαλονίκη, ενώ 10.379 οχήματα μετακινηθήκαν προς Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τις 6:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας , από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου εξήλθαν 9.188 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.340. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν δύο παραβάσεις μετακίνησης, ενώ υποχρέωσαν σε αναστροφή 125 αυτοκίνητα, καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από τα διόδια της Αθηνών - Λαμίας βγήκαν 10.897 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.949. Η Τροχαία βεβαίωσε μία παράβαση και υποχρέωσε 22 οχήματα σε επιστροφή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Σήμερα

Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Σήμερα

«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά

Σήμερα

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2026 - Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.