E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε «Σωτηρία» και «Αττικόν» οι κλινικές δοκιμές για το ισραηλινό φάρμακο για τον κορωνοϊό

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε «Σωτηρία» και «Αττικόν» οι κλινικές δοκιμές για το ισραηλινό φάρμακο για τον κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/4/2021 | 13:52

Συνάντηση με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Nadir Arber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κλινική μελέτη στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον κ. Netanyahu την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες. Την επομένη της συνάντησης των δύο ηγετών, είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Ισραηλινού Καθηγητή Nadir Arber.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης Φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε ότι προς το παρόν συμμετέχουν τρία Ιατρικά Τμήματα σε δύο νοσοκομεία το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν» και το νοσοκομείο «Σωτηρία». «Έχουμε δύο τμήματα στο «Σωτηρία» και ένα στο «Αττικόν». Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης Φάσης 2 ελπίζουμε να ακολουθήσει η μεγάλη μελέτη Φάσης 3 σε διεθνές επίπεδο, υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Arber, ο οποίος είναι ο ερευνητής που ξεκίνησε με αυτήν την πρωτοπόρα ιδέα και είναι πίσω από την εφεύρεση».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την παρουσία του ισραηλινού καθηγητή στη χώρα μας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θυμάμαι», είπε «πως η σχετική συζήτηση προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον Πρωθυπουργό κ. Netanyahu. Και θυμάμαι ότι τον ρώτησα, καθώς είχα διαβάσει σε εφημερίδες αρθρογραφία σχετικά με τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα της «Φάσης 1» της κλινικής μεθόδου. Τότε, ο κ. Netanyahu είπε «Θα καλέσω αμέσως τον κ. Καθηγητή». Σας τηλεφώνησε και νάμαστε εδώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε. Ας ελπίσουμε πως θα αποδείξουμε στη «Φάση 2» της κλινικής δοκιμής ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα».

Ο ίδιος ο κ. Arber είπε: «Ναι το συζητήσαμε ήδη. Όπως συζητήσαμε και με τον καθηγητή θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες – αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μάλιστα θέλω να επισημάνω πως ήρθα εδώ αυτοπροσώπως καθώς ήθελα να δω αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. Μιλάμε για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Final Four 2025, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Για πρώτη φορά στον μικρό τελικό

Χτες

Η ημέρα και η ώρα του μικρού τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Μονακό 68‑78: Αποκλεισμός με υπογραφή Σπανούλη στον ημιτελικό του Final Four

Χτες

Η Μονακό πήρε εκδίκηση για το Κάουνας και έστειλε τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό – Φουρνιέ ο μόνος διακριθείς

Ντελιβεράδες καταγγέλλουν την Ειρήνη Μουρτζούκου για απάτη – «Παραλαμβάνει παραγγελίες και εξαφανίζεται»

Χτες

Πάνω από 10 διανομείς την κατηγορούν ότι τους ξεγελά με ακριβές παραγγελίες και φεύγει χωρίς να πληρώσει

Φιάσκο στη Βόρεια Κορέα: Πολεμικό πλοίο έγειρε μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την καθέλκυσή

Χτες

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πλοίο πλαγιασμένο – Ο Κιμ έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια»

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Αμβούργου – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Χτες

Συναγερμός στην πλατφόρμα 13/14 με τρεις σε κρίσιμη κατάσταση – Συνελήφθη μια γυναίκα ως ύποπτη

Σοκ: Ένας 25χρονος στράβωσε τον αυχένα του επειδή χρησιμοποιούσε για χρόνια σκυφτός το κινητό του

Χτες

Πρόκειται για το σύνδρομο πτώσης κεφαλής - Ο νεαρός είχε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να φάει σωστά, λόγω της στάσης του

Πολωνία: Η Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU‑24

Χτες

Τα πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν το αεροσκάφος, το αναχαίτισαν εικονικά και το απέτρεψαν αποτελεσματικά, είπε ο Πολωνός υπουργός Αμυνας

Γάζα: Έφτασε αλεύρι, έπιασαν δουλειά οι αρτοποιοί για να παρασκευάσουν ψωμί έπειτα από δύο μήνες

Χτες

Ο ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι το ένα τέταρτο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας κινδυνεύει από λιμό

Καιρός: Πτώση του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς τη νέα εβδομάδα ‑ Πότε αλλάζει το σκηνικό

Χτες

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Με δασμούς 50% από την 1η Ιουνίου απειλεί την ΕΕ ο Τραμπ

Χτες

«Οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.