E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΠΟΥ ‑ κορωνοϊός: Οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ινδίας

Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 3.500 θανάτους σε 24 ώρες στην Ινδία

ΠΟΥ ‑ κορωνοϊός: Οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ινδίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/4/2021 | 14:18

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα την Ευρώπη κατά της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμώντας ότι «μια κατάσταση αντίστοιχη με αυτή στην Ινδία ενδέχεται να εμφανιστεί οπουδήποτε».

Η τεράστια υγειονομική κρίση που διέρχεται η Ινδία ίσως να οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στη χώρα, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως η μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, εκτίμησε ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι πάντα τεράστια πρόκληση για τις χώρες όπου έχουν χαλαρώσει τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπου πραγματοποιούνται μαζικές συναθροίσεις, όπου υπάρχουν πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη και όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι μικρή, όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν την τέλεια καταιγίδα», προειδοποίησε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Ο Κλούγκε υπενθύμισε ότι στις περίπου 50 χώρες που εξετάζει ο ΠΟΥ Ευρώπης “τα ατομικά και συλλογικά μέτρα δημόσιας υγείας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν καθοριστικοί παράγοντες” για την ανάσχεση της πανδημίας, την ώρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην περιοχή μειώνεται “με σημαντικό ρυθμό για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες”.

Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού Β.1.617 έχει εντοπιστεί σε 17 χώρες, πολλές εκ των οποίων στην Ευρώπη. Θεωρείται «στέλεχος ενδιαφέροντος» και όχι «στέλεχος ανησυχίας» όπως αποκαλούνται τα πιο επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όλη την περιοχή της Ευρώπης όπως την ορίζει ο ΠΟΥ, στην οποία περιλαμβάνονται και πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας, ποσοστό 7% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σύμφωνα με τα δεδομένα του διεθνούς οργανισμού, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από αυτό των ανθρώπων που νόσησαν από covid-19 στην ίδια περιοχή, 5,5%.

Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 3.500 θανάτους σε 24 ώρες

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα άλλους 3.645 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, 350 περισσότερους από ό,τι την προηγουμένη, αριθμό που αποτελεί νέο τραγικό ρεκόρ στη χώρα που σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Η Ινδία θρηνεί μέχρι εδώ 204.832 θανάτους, εξαιτίας της πανδημίας επισήμως, όμως αρκετοί ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ πιο βαρύς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα επιβεβαιώθηκαν εξάλλου σχεδόν 380.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, καταρρίπτοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το παγκόσμιο ρεκόρ. Το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό έφθασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων πάνω από τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί μέσα στον Απρίλιο.

Η εκθετική εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, που αποδίδεται εν μέρει στη λεγόμενη ινδική παραλλαγή του και εν μέρει στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν σε πολιτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, προκαλεί χάος στα ινδικά νοσοκομεία, πολλά από τα οποία έχουν υποστεί απόλυτο κορεσμό και αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις, σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Indian Express, ο καθηγητής Κ. Βιτζέι Ράγκαβαν, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, αναγνώρισε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κεντρική κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατών έκαναν αξιοσημείωτες προσπάθειες για να ενισχύσουν τις νοσοκομειακές υποδομές και τη φροντίδα της δημόσιας υγείας στη διάρκεια του πρώτου κύματος (…). Όμως όταν το κύμα αυτό άρχισε να καταλαγιάζει, ίσως να υποχώρησε η αίσθηση του επείγοντος για τη συνέχιση αυτούτου έργου », είπε.

Πάντως, «ήταν απλούστατα αδύνατον να αυξηθούν οι δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα σε έναν χρόνο σε επίπεδο που θα αρκούσε για να αντιμετωπιστεί αυτό που βλέπουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Η υγειονομική κρίση πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς νοσοκομείων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Θα οριστεί νέα ημερομηνία τις επόμενες μέρες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο στη Φιλοθέη

Σήμερα

Ο ηθοποιός άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα του δικηγόρου για ελαφρυντικά, όπως ο πρότερος έντιμος βίος

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Voucher 750 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σήμερα

Το πρόγραμμα αφορά 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

ΗΠΑ: Στο Σικάγο εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σήμερα

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Τέξας έφτασαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού έξω από το Σικάγο

Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα

Σήμερα

Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο Τατόι

Σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.