E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες

Τι προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 1/5/2021 | 12:38

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον περιέβαλε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα έγγραφο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελία, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια ή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άϊρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινής και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιώργος Καραγκούνης κράτησε τον Σταυρό, στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Παντελεήμονα Βουλιαγμένης

Χτες

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού τίμησε τη Μεγάλη Παρασκευή με τη σεμνή παρουσία του

Βίντεο από τη σύγκρουση του Προαστιακού με ΙΧ στην Πάτρα ‑ Το όχημα φαίνεται να παραβίασε την κλειστή μπάρα

Χτες

Η οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό

Νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο, στους 3 οι νεκροί

Χτες

Νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο, στους 3 οι νεκροί

Τί ώρα θα φτάσει το Αγιο Φως στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα

Χτες

Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο Γιάννης Λοβέρδος από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Χτες

Τον εντόπισαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοί του

Η σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί έλλειψη στα φιστίκια και εκτοξεύει τις τιμές

Χτες

Οι TikTokers εξακολουθούν να τρελαίνονται και η ζήτηση παραμένει στα ύψη

Καλλιθέα: Η στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου

Χτες

Στο βίντεο, ακούγονται πυροβολισμοί και στις τελευταίες εικόνες, το θύμα φαίνεται να πέφτει από την όρθια του θέση στο αμάξι που βρισκόταν στην Καλλιθέα, με την εικόνα του να σκοτεινιάζει

Μεγάλο Σάββατο: Τι ώρα κλείνουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Τι ώρα κλείνουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.