E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες

Τι προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 1/5/2021 | 12:38

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον περιέβαλε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα έγγραφο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελία, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια ή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άϊρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινής και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Σήμερα

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σήμερα

Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Σήμερα

Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σήμερα

Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Σήμερα

Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Σήμερα

Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.