E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύψας: Επιστροφή σε κανονικότητα χωρίς μάσκες από τον Σεπτέμβριο

Σύψας: Επιστροφή σε κανονικότητα χωρίς μάσκες από τον Σεπτέμβριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/5/2021 | 00:30

Την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά την αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ότι εκείνη την περίοδο θα αποσυμπιεστεί το Σύστημα Υγείας και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα».

Για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο Σύστημα Υγείας, αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία.

Εάν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον καθηγητή από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα και εάν το επιτρέψει η πορεία των εμβολιασμών, ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας, «τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμβολιασμοί
Ειδικά για τους εμβολιασμούς προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.

Χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα» να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα λέγοντας ότι θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί.

Ανέφερε επίσης ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 65 τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά «και γι' αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού γύρω στο Δεκέμβριο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παραχθεί νέο εμβόλιο εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία.

«Καμπανάκι» για το καλοκαίρι
Ο κ. Σύψας χτύπησε «καμπανάκι» για το καλοκαίρι θυμίζοντας ότι τον περσινό Ιούνιο υπήρχαν και μέρες με μηδέν κρούσματα και στα μέσα Ιουλίου ο δείκτης R ανέβηκε και ξεκίνησε απότομη άνοδος των κρουσμάτων. Εξήγησε ότι αυτό μπορεί να επαναληφθεί και φέτος καθώς η πανδημία είναι απρόβλεπτη, δεν υπάρχει ανοσία και συνεπώς υπάρχει το υλικό για εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

«Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απο όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα χρόνο πιθανώς το τέλος της πανδημίας
Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι τον χειμώνα ο ιός θα επανέλθει και προέβλεψε ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022.

«Το καλοκαίρι του '22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σαν μια μικρή εποχική λοίμωξη όπως κάθε χρόνο η γρίπη».

Επίσης πρόσθεσε ότι για να τελειώσει οριστικά η πανδημία πρέπει να τελειώσει σε ολόκληρη την υδρόγειο, σημειώνοντας ότι «αν στην Ευρώπη έχουμε ελάχιστα κρούσματα και στην Ινδία βράζει η πανδημία, τότε πιθανότατα η πανδημία θα γυρίσει από την Ινδία στην Ευρώπη με μεταλλάξεις».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιες απώλειες στα κρυπτονομίσματα μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Σήμερα

Η κλιμάκωση της ρητορικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας προκάλεσε σοκ στις αγορές, πλήττοντας τις μετοχές, το πετρέλαιο και τα κρυπτονομίσματα

Η στιγμή που μια 10χρονη στο Τέξας σώζει από πνιγμό τον 7χρονο αδερφό της, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο 7χρονος έτρωγε μία καραμέλα η οποία σφήνωσε στον λαιμό του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει ανάσα

Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και κηρύττει επιστρατεύση: Φόβοι για νέο εμφύλιο πόλεμο στη Γάζα

Σήμερα

Η δολοφονία δύο επίλεκτων μελών της Χαμάς από την φατρία Ντούγκμους, που δραστηριοποιείται στη Γάζα, κινητοποίησε την παλαιστινιακή οργάνωση, που θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο στις γειτονιές

Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Θεσσαλονίκη: 27χρονος προσπάθησε να ληστέψει ψιλικατζίδικο – Κατάφερε να αρπάξει μόνο μπύρες

Σήμερα

Ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην οδό Εθνικής Αμύνης

Ιαπωνία: Τα λείψανα 6χρονης που παρασύρθηκε από το τσουνάμι βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια

Σήμερα

Η ταυτοποίηση των λειψάνων έγινε μέσω DNA και οδοντιατρικών αναλύσεων

Ισραήλ: Επιζών από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα

Δεν κατάφερε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος από όσα αντιμετώπισε στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Ρόεϊ Σάλεβ

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Αγοράκι 6 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου ‑ Φωτογραφία από το σημείο

Σήμερα

Οι γονείς του ήταν και αυτοί στην πισίνα, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς το παιδί πνίγηκε - Αντιλήφθηκε το αγοράκι ένας λουόμενος που το κλώτσησε τυχαία μέσα στο νερό!

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Σήμερα

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Σήμερα

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.