E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ΕΕ «τελειώνει» με τα AstraZeneca

Δεν ανανεώνει την παραγγελία για εμβόλια μετά τον Ιούνιο

Η ΕΕ «τελειώνει» με τα AstraZeneca
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/5/2021 | 17:19

Η Ευρωπαϊκή Eνωση τελειώνει την συνεργασία της με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς δεν κάνει νέα παραγγελία μετά τον Ιούνιο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Εξασφαλισμένες οι δόσεις για όσους έχουν κάνει το πρώτο

Ο Υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γραπετρίτης την περασμένη Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι είναι εξασφαλισμένες και οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μελέτες: Αποτελεσματικότητα μέχρι και 87% μετά την α' δόση για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer

Μια δόση των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer έχει 86,6% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, σύμφωνα με δεδομένα από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεδομένα από την Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών έδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την BioNTech, έχει 89,7% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, ενώ εκείνο της AstraZeneca 86%.

Η ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νότια Κορέα ηλικίας 60 ετών και άνω και σε διάστημα δύο μηνών από τις 26 Φεβρουαρίου και περιέλαβε 521.133 πολίτες που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση είτε του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας , στα δεδομένα περιλαμβάνονταν 1.237 κρούσματα κορωνοϊού και μόνο 29 ήταν από την κατηγορία των εμβολιασμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο εμβόλια παρέχουν υψηλή προστασία

«Αποδεικνύεται ότι και τα δύο εμβόλια παρέχουν μια υψηλή προστασία κατά της νόσου μετά την πρώτη δόση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα, καθώς το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μετά τη δεύτερη δόση», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας συμπίπτουν με τις προσπάθειες της Σεούλ να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ύπαρξη ζητημάτων ασφαλείας των εμβολίων αποθάρρυναν κάποιους πολίτες από το να εμβολιαστούν.

«Περίπου το 95% των ανθρώπων που πέθαναν από την Covid-19 στη χώρα μας ήταν ηλικιωμένοι πολίτες άνω των 60 ετών και τα εμβόλια θα μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο γι' αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, Γιούν Τάε-χο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Γιούν, η πιθανότητα να εμφανιστούν παρενέργειες, περιλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, είναι «υπερβολικά μικρή» και στις περισσότερες περιπτώσεις οι παρενέργειες αυτές είναι ιάσιμες.

Η Νότια Κορέα έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει το 6,7% από τα 52 εκατομμύρια κατοίκων, αλλά έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να επιτύχει συλλογική ανοσία μέχρι τον Νοέμβριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Σήμερα

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα

Σήμερα

Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Κορυδαλλός: Αγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Αθήνας

Σήμερα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αρχή του επεισοδίου έγινε όταν επιβάτιδα ανέφερε στον σταθμάρχη ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σήμερα

Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.