E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μένιος Φουρθιώτης: Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει

Ολόκληρη η απολογία του Φουρθιώτη

Μένιος Φουρθιώτης: Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/5/2021 | 17:06

«Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης… Πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει…». Σε αυτές τις φράσεις ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε απολογούμενος ενώπιον της δικαιοσύνης την κατηγορία ότι «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις σε βάρος του σπιτιού του που τελικά τον έστειλε στη φυλακή.

Ο παρουσιαστής, ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει για τους ισχυρισμούς του και κρίθηκε προφυλακιστέος με το σκεπτικό ότι «προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να βρει άτομα για την προσωπική του φρουρά μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας από την αστυνομία αλλά και τον τρόπο που προσέγγισε τους δυο συγκατηγορούμενους του, τους οποίους γνώριζε, για να τον συνοδεύουν.

«Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που έστειλε τις κρίσιμες ώρες σε έναν από τους συγκατηγορούμενους του μήνυμα με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω».

«Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα…» απάντησε σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας πως είναι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και «έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριξε πως οι επιθέσεις σε βάρος του τον τρομοκράτησαν. Ενδεικτική είναι η περιγραφή του για το βράδυ που «έπεσαν» οι πυροβολισμοί στο σπίτι του. «Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο ( σ.σ. αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος».

Αρνούνται τις κατηγορίες

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, οι οποίοι προφυλακίστηκαν, επίσης, ως ύποπτοι τέλεσης νέων εγκλημάτων, απολογούμενοι αρνήθηκαν πως ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών και έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή. Φίλοι από παιδιά , όπως λένε, συνεργάστηκαν για την φύλαξη του παρουσιαστή μετά από δικό του αίτημα.

Όπως περιγράφει ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος γνώριζε τον παρουσιαστή από το 2012, τον καλούσε από «πολλά διαφορετικά νούμερα – δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο – και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του» ενώ απέδωσε σε παρερμηνία τον αρχικό του ισχυρισμό ότι του ζητούσε άτομα για να διαπράξουν πράξεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακριτής: Στην εξέταση σας προανακριτικά στην αστυνομία λέτε ότι σας ζητούσε ο Φουρθιώτης περισσότερα άτομα για ορισμένες από τις πράξεις που σας κατηγορούμε. Ποιες είναι οι πράξεις που σας ζητούσε ο Φουρθιώτης και ποια άτομα του βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Εγώ με την απάντησή μου στην αστυνομία εννοούσα ότι του βρήκα άλλα άτομα σωματοφύλακες για τη φύλαξή του. Στην πραγματικότητα δεν τα είχα βρει του έλεγα έτσι να με αφήσει ήσυχο. ….

«Μας πίεζε και μας έβριζε»

Ο κατηγορούμενος χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα φορτικό» το τελευταίο δεκαήμερο τον Μένιο Φουρθιώτη αναφέρονται πως δεχόταν «κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Ανακριτής: Στις 16.4.2021 και ώρα 01:30 ο Φουρθιώτης σας έστειλε μήνυμα με το περιεχόμενο: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», γιατί;

Κατηγορούμενος: Συνήθιζε να μου στέλνει πάρα πολλά μηνύματα, έχω λάβει και άλλα και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια.

Στην φορτική συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη αναφέρθηκε και ο δεύτερος συγκατηγορούμενος του ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας που, όπως λέει, αντιμετωπίζει.

«Δεν βλέπω από τον αριστερό μου οφθαλμό και άρα αποκλείεται και η δυνατότητα να γυρίσω τον κορμό μου αριστερά και να πυροβολήσω, όπως κατηγορούμαι» είπε συμπληρώνοντας ότι, μεταξύ άλλων, πως πέρυσι έκανε επέμβαση στην καρδιά του που δεν πέτυχε και φέτος πρέπει να επαναλάβει το χειρουργείο.

«Εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου είμαστε σε κακή κατάσταση υγείας και δεν μπορούμε να διαπράξουμε τέτοιες πράξεις…» ενώ αναφερόμενος στην μηχανή του η οποία σύμφωνα με τις αρχές χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση τόνισε πως «ήταν ανίκανη να κινηθεί και επομένως είναι αδύνατον να είμαι εγώ που πυροβόλησα από τη μηχανή μου». «Δεν γνωρίζω από εκρηκτικές ύλες και ούτε γνωρίζω να κατασκευάζω βόμβες και δεν έχω καμία σχέση ούτε με το περιστατικό της έκρηξης» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Ολόκληρη η απολογία του Φουρθιώτη

Ολόκληρη η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη στον ανακριτή έχει ως εξής: «Αρνούμαι τις κατηγορίες (….). Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε.

Πράγματι περί τις αρχές του Απριλίου όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει. Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του. Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στον Γ. Π. ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας. (…)

Ο Γ.Π μου πρότεινε τον Γ. Σ , τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Εψιλον και του Ρarty Fm ο οποίος τότε δεν μου άνηκε. ….Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ότι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές.


Ερώτηση: Τον αριθμό…… τον χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.

Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;

Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα. (…..)

Ερώτηση: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ;

Απάντηση: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ. Π με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου (…..)

Ερώτηση: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 εσείς απασχολούσατε ανωτέρω;

Απάντηση: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ερώτηση: Γνωρίζετε που ήταν ο Γ.Π και Γ. Σ εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω

Ερώτηση: Ο Γ.Π προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που μένατε μαζί με τον Γ.Σ. Το γνωρίζατε;

Απάντηση: Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στην στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω.

Ερώτηση: Ποιοι ήσασταν στην οικία όταν έγινε η έκρηξη;

Απάντηση: Ήταν η Μ.Π, η Β.Π εγώ και ο ΓΠ ( σ.σ. ο συγκατηγορούμενός του). Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη. Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορο μου ….και τον ….Η αστυνομία εκείνη την μέρα πήρε μαρτυρική κατάθεση μονό από εμένα αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι.

Ερώτηση: Ο Γ.Σ είπε ότι είχε αφήσει στο κανάλι έναν σάκο επί του οποίου βρέθηκε βιολογικό υλικό του και είναι ο σάκος που έπεσε από τον δράστη που πυροβόλησε τους αστυνομικούς στις 16.4.2021 ώρα 01.00.Γνωρίζεται κάτι για αυτό;

Απάντηση: Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι για αυτό γιατί πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις του OPEN, του ΣΚΑΙ και του Έψιλον και μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος. Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 37
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.