E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μαϊμού» αστυνομικός εξαπατούσε κόσμο σε Αθήνα και επαρχία

Ο αδίστακτος απατεώνας τσέπωνε τα χρήματα και έλεγε στα θύματα: «Πετάγομαι στη ΓΑΔΑ και επιστρέφω…»

«Μαϊμού» αστυνομικός εξαπατούσε κόσμο σε Αθήνα και επαρχία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/5/2021 | 09:17

Την απίστευτη ιστορία ενός 42χρονου απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών προσέγγιζε τα θύματα του δήθεν ότι μπορούσε να τους πουλήσει κατασχεμένα οχήματα από τον ΟΔΔΥ και αφού τα «δάγκωνε» εξαφανιζόταν, παρουσιάζει το protothema.gr. Μάλιστα, ο θρασύτατος απατεώνας για να γίνεται πιο πιστευτός στους «πελάτες» του, έκλεινε ραντεβού σε καφέ γνωστής αλυσίδας πίσω από το κτήριο της ΓΑΔΑ και μόλις τα λεφτά άλλαζαν χέρια και τσέπωνε τα μετρητά, τους ζητούσε να περιμένουν για λίγο μέχρι να πεταχτεί στο γραφείο του στην Ασφάλεια να τους φέρει τα κλειδιά και γινόταν καπνός.

Η Ασφάλεια Εξαρχείων μετά την καταγγελία του τελευταίου θύματος του «μαϊμού αστυνομικού» και ενδελεχή έρευνα κατάφερε να τον ταυτοποιήσει με αποτέλεσμα να στείλει στον εισαγγελέα τον φάκελο της «δεμένης» υπόθεσης χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί. Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 175,386 Π.Κ «Αντιποίηση αρχής και απάτη από δράστη επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, δρώντα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια» ενώ μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 13 περιπτώσεις απάτης με το ίδιο modus operandi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πετάγομαι στη ΓΑΔΑ και επιστρέφω…»

Όταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της 9ης Απριλίου, ένας 23χρονος άνδρας πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Εξαρχείων και κατήγγειλε την περιπέτεια που είχε από έναν «συνάδελφο» τους και μάλιστα όπως τους είπε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι έμπειροι αξιωματικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το θύμα, κατέθεσε ότι ο «αστυνομικός» με το μικρό όνομα Μιχάλης
που έχει γραφείο στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλέξάνδρας, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω της αδερφής του η οποία εργάζεται σε καφέ της περιοχής του Χολαργού στην οποία ο «αστυνομικός» σύχναζε ως πελάτης, του είπε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για αγοράσει σε χαμηλή τιμή ένα αυτοκίνητο από τον ΟΔΔΥ. «Ο Μιχάλης, προφασιζόμενος ότι είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών, με έδρα το κτήριο της ΓΑΔΑ επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, την 9-4-2021 και περί ώρα 07:50 συναντήθηκε με τον ανωτέρω μηνυτή στην οδό Δημητσάνας έξωθι του καταστήματος Γρηγόρης όπισθεν του κτηρίου της ΓΑΔΑ και με το πρόσχημα ότι μπορεί νομότυπα να του πουλήσει κατασχεθέν από την υπηρεσία του αυτοκίνητο πριν αυτό παραδοθεί στον ΟΔΔΥ κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και εν συνεχεία να εξαφανιστεί λέγοντας ότι μεταβαίνει στα γραφεία της υπηρεσίας για να τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά της μεταβίβασης» αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Έτσι, όταν ο 22χρονος είδε ότι περνούσε η ώρα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου μαζί με τα χαρτιά δεν έρχονταν και ο «αστυνομικός» που είχε πεταχτεί στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ήταν άφαντος, πήγε στο Τμήμα Εξαρχείων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων, έπιασαν αμέσως δουλειά και μέσα από «πηγές» και δίκτυα προσώπων κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τον «μαϊμού» αστυνομικό και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό «Από την έρευνα που κάναμε στο ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας μας, διαπιστώσαμε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές γιατί δρα κατά σύστημα με πανομοιότυπο τρόπο παρουσιαζόμενος δηλαδή ως αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να εξαπατά πολίτες αποσπώντας χρηματικά ποσά». Μάλιστα, όπως φαίνεται ο απατεώνας έχει «δαγκώσει» κόσμο όχι μόνο από την Αθήνα καθώς ανάμεσα στις 13 περιπτώσεις υπάρχουν θύματα και από την επαρχία όπως η περίπτωση δύο γυναικών που στις 16 Απριλίου κατέθεσαν μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Πριν 8 ώρες

Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πριν 8 ώρες

Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Πριν 8 ώρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Χτες

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Χτες

Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.