E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάτρα: Με σοβαρά προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο ο Παλαιοκώστας

Επιδεινώθηκε η υγεία του

Πάτρα: Με σοβαρά προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο ο Παλαιοκώστας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/5/2021 | 15:34

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο βαρυποινίτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για τρίτη φορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα, τις τελευταίες μέρες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η ζωή του Νίκου Παλαιοκώστα στις φυλακές

O 61χρονος πλέον Νίκος Παλαιοκώστας από το 2006 οπότε συνελήφθη, βρίσκεται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών. Μετά από 17 χρόνια εγκλεισμού πληροί τους τυπικούς όρους αποφυλάκισης και όπως αποκαλύπτει η «ΠτΚ», έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για την υφ’ όρον απόλυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολο αυτό το διάστημα δεν του χορηγήθηκε, ούτε μια ημέρα άδειας. Για πρώτη φορά το 2018 και μετά από 28 αιτήσεις για παροχή άδειας, εγκρίνεται η αίτηση του από το Συμβούλιο των φυλακών, «κόβεται» όμως κατόπιν έφεσης του εισαγγελέα Εφετών Πατρών και στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, αναφέρεται, «ότι ο κρατούμενος δεν παρέχει τα εχέγγυα καλής χρήσης άδειας».

Απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τότε έκθεση του Συμβουλίου των φυλακών στην οποία ο Νίκος Παλαιοκώστας χαρακτηρίζεται ως «υπόδειγμα κρατουμένου και θεωρείται αδικαιολόγητο να μην λαμβάνει άδεια, γιατί είχε αποδράσει στο παρελθόν και υπό τον φόβο ότι θα δραπετεύσει με τη βοήθεια του καταζητούμενου αδελφού του»

Η pelop.gr εξασφάλισε το έγγραφο-ντοκουμέντο και για πρώτη φορά δημοσιεύει το περιεχόμενο της έκθεσης, που ούτε λίγο, ούτε πολύ αποδεικνύει ότι ο Παλαιοκώστας, από την ημέρα της σύλληψής του μέχρι και τώρα αποδέχθηκε πλήρως τη μοίρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για έναν κρατούμενο που κρατείται μέχρι σήμερα στη φυλακή επί δώδεκα συναπτά έτη, χωρίς καμία διακοπή έχοντας επιδείξει άριστη διαγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, άψογη συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος, καθώς και υπακοή και πειθαρχία σε όλους απαρέγκλιτα τους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος. Είναι εργατικός, φιλήσυχος, ήρεμος, συνεσταλμένος και πολύ ευγενικός.

Αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ομάδα ή κλίκα εντός της φυλακής, αρνείται να συμμετέχει σε οποιοδήποτε επεισόδιο ή καυγά, αλλά δεν επιτρέπει να τον προσεγγίσουν ταραχοποιά στοιχεία μη επιθυμώντας ταύτιση με οτιδήποτε παραβατικό μέσα στη φυλακή.

Γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει κληθεί ποτέ ενώπιων του Συμβουλίου της φυλακής, έστω για σύσταση λόγω κάποιας πειθαρχικής παράβασης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς επί 12 συνεχόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιολογείται απ’ όλους, όσοι έχουν καθημερινή επαφή μαζί του ως υπόδειγμα κρατουμένου, παρά του ότι έχει υποβάλει πάνω από 12 αιτήσεις για χορήγηση τακτικής άδειας, άπασες έχουν απορριφθεί, ο κρατούμενος αντιμετωπίζει στωικά την κατάσταση και σέβεται την κρίση των εκάστοτε Πειθαρχικών Συμβουλίων της φυλακής και των Συμβουλίων Πλημμελειοδικών, χωρίς ποτέ να επαναστατήσει, να εκραγεί, να μιλήσει άσχημα, να απειλήσει ή να μεταβάλει την άριστη συμπεριφορά του μέσα στην φυλακή.

Σημειωτέον, ότι η απόρριψη των αιτήσεων του, στηρίζεται στο γεγονός ότι ήταν δραπέτης επί 16 χρόνια (1990 -2006), έχοντας μάλιστα αποδράσει μαζί με τον αδελφό του με ελικόπτερο, χωρίς ο τελευταίος να έχει συλληφθεί, κατά συνέπεια έχει κριθεί επανειλημμένα από τα εκάστοτε Συμβούλια, ότι εξ’ αυτού δεν παρέχει τα εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας, αφού πιθανολογείται, ότι ο δράστης αδελφός του θα τον φυγαδεύσει σε άγνωστο τόπο εάν βγει από τις φυλακές.

Παρά ταύτα δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι ο κρατούμενος έχει τιμωρηθεί επαρκώς για την κακή διαγωγή που επέδειξε δια της αποδράσεώς του, αφού έχει στερηθεί επί τετραετίας και πλέον το δικαίωμα τακτικής άδειας και επιπλέον δεν είναι δικαιοπολιτικά ορθό να συνεχίζει να τιμωρείται επειδή ο αδελφός του, με τον οποίο δεν προκύπτει καμία επικοινωνία και άρα δεν υπάρχου καν ενδείξεις, ότι θα τον βοηθήσει να αποδράσει, δεν έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι ο κρατούμενος έχει τελέσει μόνο αδικήματα ληστειών σε τράπεζες, χωρίς να έχει τραυματίσει ποτέ άνθρωπο, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν είχε ποτέ το ποινικό προφίλ του σκληρού βίαιου και ανάλγητου κακοποιού, ο οποίος να κρίνεται επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, την ώρα που κρατούμενοι με πολύ βαριά εγκλήματα (ανθρωποκτονίες, τρομοκρατία, ομαδικοί βιασμοί κλπ) απολαμβάνουν το ευεργέτημα της τακτικής άδειας που παρέχει ο νόμος.

Από τη συνεχή προσωπική επικοινωνία της Προέδρου του Συμβουλίου αυτού με τον κρατούμενο και τις ενδελεχείς συνεντεύξεις και ακροάσεις διαμόρφωσε την προσωπική γνώμη, ότι πρόκειται για έναν άριστο κρατούμενο με σεβασμό προς τους θεσμούς, συνειδητοποιημένο, μεταμελημένο και πλήρως σωφρονισμένο, ο οποίος στα 58 του χρόνια, το μόνο που ονειρεύεται είναι να του δοθεί η ευκαιρία για να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ήρεμος και όχι κυνηγημένος, έχοντας εκτίσει την ποινή που του επέβαλε η Πολιτεία…

Επειδή λοιπόν πρέπει η Πολιτεία ν’ αναγνωρίσει την τεράστια προσπάθεια του κρατουμένου να σωφρονιστεί έχοντας αντιμετωπίσει τις αντίξοες συνθήκες της φυλακής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επειδή δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται επ’ αόριστον είτε επειδή δραπέτευσε, είτε επειδή υπάρχουν υποψίες χωρίς καν ένδειξη ότι έχει την οποιαδήποτε πρόθεση ή σχέδιο να διαφύγει με τον αδελφό του, η δε συνεχιζόμενη παραμονή του πλέον της 12ετίας εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει τόσο για τη μελλοντική προσπάθεια επανένταξης του στην κοινωνία, όσο και για τη διατήρηση της ψυχικής του υγείας.

Επειδή τέλος η ωφελεία που θα έχει η χορηγηθείσα άδεια για την προσωπικότητα του καταδίκου και τη μελλοντική του εξέλιξη, αλλά και τη σταδιακή επανόδου του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας, είναι μετά βεβαιότητας μεγάλη, κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του και να του χορηγηθεί τακτική άδεια έξι ημερών με καθημερινή παρουσία στο ΑΤ κατοικίας του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.