E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Τι αλλάζει φέτος

Δείτε τα 10 κλειδιά ξεκλειδώνουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Τι αλλάζει φέτος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/5/2021 | 18:03

Η ΑΑΔΕ τρέχει για να κλείσει τις εκκρεμότητες, καθώς φέτος απαιτούνται αρκετές προσαρμογές στα ηλεκτρονικά συστήματα λόγω των νέων ρυθμίσεων και των αλλαγών στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Νέοι κωδικοί έχουν προστεθεί στα έντυπα της φορολογικής δήλωσης, ενώ 10 κλειδιά ξεκλειδώνουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους:

  1. Νέα κλίμακα με μειωμένους συντελεστές. Τα εισοδήματα του 2020 θα φορολογηθούν με τη νέα κλίμακα που ενσωματώνει νέο συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισοδήματος.Για εισοδήματα 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 22%, για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από 20.000 και μέχρι τα 30.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 28% από 29%, ενώ πάνω από 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου μειωμένος σε 36% από 37%.Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου μειώθηκε στο 44% από 45%.
  2. Έκπτωση φόρου. Ισχύει έκπτωση φόρου εισοδήματος 777 ευρώ έως 1.340 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες που δεν έχουν προστατευόμενα παιδιά ή έχουν ένα έως τέσσερα προστατευόμενα τέκνα.
  3. Κούρεμα τεκμηρίων. Τα τεκμήρια διαβίωσης απενεργοποιούνται υπό προϋποθέσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ μειώνονται κατά 30% για συνταξιούχους άνω των 65 ετών.
  4. Ακύρωση πέναλτι για e-αποδείξεις. Ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% για τους φορολογουμένους που δεν έχουν καλύψει το 30% του πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές πληρωμές, εφόσον είναι πληττόμενοι από την πανδημία (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι με πληττόμενο ΚΑΔ, εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν υποχρεωτικά κουρεμένα ενοίκια) ή είναι ηλικίας 60 ετών και άνω.Το φοροπέναλτι μειώνεται στο 11% από 22% για όσους έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές.Ενώ λιγότερο φόρο θα πληρώσουν φέτος όσοι πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές πληρωμές λιγότερες από το 20% του εισοδήματός τους καθώς το πρόστιμο θα επιβληθεί κλιμακωτά: 22% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που λείπουν έως το 20% του εισοδήματος και 11% για το ποσό που υπολείπεται και αντιστοιχεί πάνω από το 20% και έως το 30% του εισοδήματος.
  5. Ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου. Μειωμένη προκαταβολή φόρου στο 55% θα πληρώσουν φέτος επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν κέρδη στις φορολογικές δηλώσεις τους.
  6. Ανείσπρακτα ενοίκια. Με μια απλή εξώδικη δήλωση που θα κοινοποιήσουν στους ενοικιαστές τους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαλλαγούν από τη φορολόγηση με συντελεστές έως 45% για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2020.
  7. Νέοι επαγγελματίες. Όσοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος το 2020 ιδρύοντας νέες ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογηθούν για τα καθαρά τους κέρδη, με συντελεστή φόρου της τάξης του 4,5%. Προϋπόθεση είναι τα κέρδη τους να είναι μέχρι και 10.000 ευρώ.
  8. Νέοι φορολογούμενοι. Για όσους νέους φορολογουμένους αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το ποσό της προκαταβολής φόρου περιορίζεται στο 50% και όταν η προκαταβολή φόρου είναι μέχρι 30 ευρώ δε βεβαιώνεται.
  9. Έμποροι 62 ετών. Εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος όσοι επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους. Ως έτος ηλικίας συνταξιοδότησης θεωρείται το 65ο.
  10. Ανενεργά μπλοκάκια. Επιτηδευματίες που βρίσκονται σε αδράνεια και έχουν ανενεργά μπλοκάκια γλιτώνουν από το τέλος επιτηδεύματος.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Σήμερα

Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Σήμερα

Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Σήμερα

Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα

Αφαντος εδώ και ένα μήνα ο 33χρονος γιατρός στην Κρήτη

Σήμερα

«Παραμένω στα Χανιά μέχρι να βρω το παιδί μου», λέει η μητέρα του

Λευκός Οίκος για Γροιλανδία: «Θα κάνουμε ότι κάναμε με την Βενεζουέλα»!

Σήμερα

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εισβολής στο δανικό έδαφος!

Καιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι έως την Κυριακή, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα

Προειδοποίηση 112 και προβλήματα στις μετακινήσεις στην Ήπειρο - Στην Αρτα και στα Γιάννενα χθες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.