E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαρηγιάννης: Πολύ ανησυχητική η «αθηναϊκή» μετάλλαξη του κορωνοϊού

«Αναμένουμε πραγματική πτώση των κρουσμάτων μετά τις 2-3 Ιουνίου»

Σαρηγιάννης: Πολύ ανησυχητική η «αθηναϊκή» μετάλλαξη του κορωνοϊού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/5/2021 | 16:56

Για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη Δευτέρα (17/5) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας πως «η αθηναϊκή μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική».

«Πρέπει να πάρουμε στοχευμένα μέτρα άμεσα» δήλωσε στον Real Fm 107,1 προτείνοντας στοχευμένο εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικο-οικονομικών ομάδων στην περιοχή όπου καταγράφονται τα κρούσματα της «αθηναϊκής» μετάλλαξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως είχε δει μεγάλη αύξηση που έχει αρχίσει να πέφτει και θα συνεχιστεί. «Η λύση θα δοθεί από τον εμβολιασμό και από τα self test» είπε.

Εστιάζοντας στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων αλλά και περιορισμού της διασποράς της μετάλλαξης που έχει εντοπιστεί σε συγκεκριμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης διαμήνυσε πως αν δεν προσέξουμε στη διαχείριση της αύξησης της κινητικότητας με το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού, ο κίνδυνος για πισωγύρισμα στον αριθμό των κρουσμάτων είναι υπαρκτός.

Αν, όμως, τηρηθούν τα μέτρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε ότι αναμένει πραγματική πτώση των κρουσμάτων μετά τις 2-3 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτήθηκε επίσης για το αίτημα των κέντρων δεξίωσης για κατάργηση του ορίου των 100 ατόμων για το οποίο όχι μόνο απάντησε αρνητικά, αλλά τόνισε την ανάγκη να μπει το όριο των 100 ατόμων και στα μεγάλα εστιατόρια.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κέρκυρα και σε άλλα νησιά, ενώ επανέλαβε την ανάγκη χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα στους εσωτερικού χώρους, καθώς -όπως έχει αποφανθεί και ο ΠΟΥ- η παραμονή σε έναν χώρο για πάνω από 1,5 ώρα είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού.

Τι είναι η «αθηναϊκή μετάλλαξη»

Σύμφωνα με όσα εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος στο κέντρο της Αθήνας δημιουργούνται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και συγκεκριμένα ένα στέλεχος το οποίο φαίνεται ότι αυξάνει τη μετάδοση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη πλέον έχει μεγαλύτερη διασπορά στο λεκανοπέδιο και ανιχνεύεται και σε χώρους που βρίσκονται έξω από τον κεντρικό τομέα της Αθήνας όπου είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

«Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή από τους παγκόσμιους οργανισμούς και φορείς στα μεγάλα κράτη της Ασίας και της Αφρικής» δήλωσε και όπως εξήγησε «αν δεν εμβολιαστούν οι πληθυσμοί αυτών των κρατών, ο ιός θα εξαπλώνεται και θα δίνει τη δυνατότητα σε μεταλλάξεις να αναπτύσσονται».

Παράλληλα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ εστίασε στη σημασία της χρήσης της μάσκας καθώς όπως δήλωσε βοήθησε και στη μείωση της γρίπης. «Σχεδόν εξαφανίστηκε», είπε και υποστήριξε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις φοράμε στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία. «Τα εμβόλια αποδίδουν στις μεταλλάξεις» συμπλήρωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιες απώλειες στα κρυπτονομίσματα μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Σήμερα

Η κλιμάκωση της ρητορικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας προκάλεσε σοκ στις αγορές, πλήττοντας τις μετοχές, το πετρέλαιο και τα κρυπτονομίσματα

Η στιγμή που μια 10χρονη στο Τέξας σώζει από πνιγμό τον 7χρονο αδερφό της, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο 7χρονος έτρωγε μία καραμέλα η οποία σφήνωσε στον λαιμό του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει ανάσα

Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και κηρύττει επιστρατεύση: Φόβοι για νέο εμφύλιο πόλεμο στη Γάζα

Σήμερα

Η δολοφονία δύο επίλεκτων μελών της Χαμάς από την φατρία Ντούγκμους, που δραστηριοποιείται στη Γάζα, κινητοποίησε την παλαιστινιακή οργάνωση, που θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο στις γειτονιές

Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Θεσσαλονίκη: 27χρονος προσπάθησε να ληστέψει ψιλικατζίδικο – Κατάφερε να αρπάξει μόνο μπύρες

Σήμερα

Ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην οδό Εθνικής Αμύνης

Ιαπωνία: Τα λείψανα 6χρονης που παρασύρθηκε από το τσουνάμι βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια

Σήμερα

Η ταυτοποίηση των λειψάνων έγινε μέσω DNA και οδοντιατρικών αναλύσεων

Ισραήλ: Επιζών από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα

Δεν κατάφερε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος από όσα αντιμετώπισε στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Ρόεϊ Σάλεβ

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Αγοράκι 6 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου ‑ Φωτογραφία από το σημείο

Σήμερα

Οι γονείς του ήταν και αυτοί στην πισίνα, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς το παιδί πνίγηκε - Αντιλήφθηκε το αγοράκι ένας λουόμενος που το κλώτσησε τυχαία μέσα στο νερό!

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Σήμερα

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Σήμερα

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.